Τρίτη 12 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Νέα συγκεντρωση στρατιωτικών δυνάμεων

ΝΤΟΝΕΤΣΚ.--

Συνεχίζονται οι σποραδικές συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου και τις πολιτοφυλακές στην Ανατολική Ουκρανία, τις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Οι πολιτοφύλακες κατήγγειλαν 37 παραβιάσεις της συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ, στην διάρκεια μόνο της Κυριακής, και ότι ο ουκρανικός στρατός συγκεντρώνει βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό στην γραμμή του μετώπου, κάτι που δείχνει προετοιμασία εκτεταμένης στρατιωτικής επιχείρησης. Ακόμα υπάρχουν καταγγελίες ότι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ χρησιμοποιώντας τα σύμβολα του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας της Ευρώπης (ΟΑΣΕ) πραγματοποιούν περιπολίες σε θύλακες που ελέγχουν.

Την ίδια ώρα σήμερα αναμένεται συνάντηση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κέρι με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο Σότσι της Ρωσίας, όπου θα βρεθεί και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ. Πούτιν, με κύριο αντικείμενο των συζητήσεων την κατάσταση στην Ουκρανία (βεβαίως θα συζητηθούν και άλλα ζητήματα, όπως η κατάσταση στην Μέση Ανατολή, οι διαπραγματεύσεις με το Ιραν κ.λπ).

Επίσης από τις αρχές των πολιτοφυλακών του Ντονέτσκ ανακοινώθηκε ότι χθες αναμενόταν να πραγματοποιηθεί διεθνής συνάντηση για την στήριξη των ΛΔ του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ), και να δοθούν αναλυτικές πληροφορίες.

Ταυτόχρονα χθες ξεκίνησαν ναυτικά γυμνάσια του ΝΑΤΟ στην Λιθουανία, ενώ συνεχίζονται ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Δυτική Ουκρανία και την Γεωργία, όλα πολύ κοντά με την Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ