Τρίτη 12 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ - ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις

Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών για την ανάδειξη και διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματά τους

Περισσότερες από 1.300 υπογραφές αναπληρωτών και ωρομισθίων από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την ανάδειξη και διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματά τους. Το Σάββατο 9 Μάη, αναπληρωτές από όλες σχεδόν τις γωνιές της Ελλάδας, καθώς και σωματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που στήριξαν την πρωτοβουλία, συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Παιδείας και επέδωσαν το υπόμνημα με τα αιτήματά τους και τις υπογραφές.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Δ. Ζέρβα. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς: «Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι ουσιαστικά δεν μπορεί να δεσμευτεί για κανένα αίτημά μας. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει για την επόμενη χρονιά ούτε πόσες προσλήψεις θα γίνουν, ούτε πότε, ούτε πώς. Είπε χαρακτηριστικά ότι "ήρθα εδώ για να περιγράψω την κατάσταση και δεν δίνω καμία δέσμευση". Καμία θετική απάντηση δεν υπήρξε και για άμεσα οξυμένα προβλήματα (αναρρωτικές άδειες, άδειες ανατροφής, επίδομα ανεργίας κ.ά.)», σημειώνουν.

Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι καλούν τους συναδέλφους τους να μην δείξουν καμία αναμονή και καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική παλιών και νέων μνημονίων. Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχιστεί η συλλογή υπογραφών πανελλαδικά, ώστε να ακουστεί η φωνή των αναπληρωτών και ωρομισθίων, και θα γίνουν νέες κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους για μαζικούς διορισμούς, κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ