Σάββατο 9 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επισκέψεις και συσκέψεις για τους μετανάστες

Από την πρόσφατη διάσωση μεταναστών στη Ρόδο

Eurokinissi

Από την πρόσφατη διάσωση μεταναστών στη Ρόδο
Την ώρα που εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες έχουν για προσκεφάλι το τσιμέντο του λιμανιού της Μυτιλήνης, η κυβέρνηση προσπαθεί να ...συντονίσει τη «διαχείριση» των εξαθλιωμένων με επισκέψεις και συσκέψεις.

Ετσι, η αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου επισκέφτηκε τη Λέσβο και συναντήθηκε σε χώρους όπου «φιλοξενούνται» αλλοδαποί, τόσο με τους ίδιους όσο και με το προσωπικό του κέντρου υποδοχής. Το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με φορείς του νησιού. Λόγω των καθυστερήσεων της διαδικασίας καταγραφής, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αναγκάζονται να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στον περιφραγμένο χώρο του λιμανιού, όπου υπάρχουν δυο τουαλέτες.

Εξάλλου, βρέθηκε σκάφος βυθισμένο στα ανοικτά της Σικελίας, στο εσωτερικό του οποίου τα συνεργεία έχουν εντοπίσει αριθμό σορών. Θεωρείται πως πρόκειται πιθανότατα για το πλοίο με μετανάστες της τραγωδίας της 18ης Απρίλη, στην οποία εκτιμάται πως πνίγηκαν περίπου 750 άτομα.

Αποκαλυπτική της «διάσωσης» που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θέλουν να προσφέρουν στους μετανάστες είναι και η πρόταση που διατύπωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, ότι οι μετανάστες πρέπει να αξιοποιούνται ως τζάμπα εργατικά χέρια. «Πρέπει να ζητήσουμε από τους δήμους να εφαρμόσουν την οδηγία μας που επιτρέπει τη δωρεάν εργασία των μεταναστών (...) Αντί να τους αφήσουμε να μην κάνουν τίποτα, ας δουλέψουν».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org