Σάββατο 2 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
«Καίει» η συμπλήρωση του... καρέ

Με τον Εργοτέλη να γίνεται απ' την προηγούμενη αγωνιστική η τρίτη ομάδα, μετά τις αποχωρήσασες Νίκη Βόλου και ΟΦΗ, που αποχαιρέτησε (και μαθηματικά) τη μεγάλη κατηγορία, πλέον δυο στροφές πριν το φινάλε η αγωνία κορυφώνεται για τη μία ακόμη που θα κλείσει το καρέ των ομάδων που θα υποβιβαστούν. Και φυσικά έτσι, με βάση τις λεπτές ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί στην ουρά της βαθμολογίας, αυτοί που καίγονται δεν είναι και λίγοι. Οπως και να έχει πάντως, η 33η αγωνιστική που διεξάγεται αύριο αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά πολύ το τοπίο. Σημειώνεται πως με απόφαση της διοργανώτριας τόσο σε αυτή όσο και την επόμενη και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, όλα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν την ίδια ώρα.

Το ενδιαφέρον για τα πράγματα στην ουρά εστιάζεται στην αναμέτρηση της Βέροιας, όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί τον Πανθρακικό σε μια αναμέτρηση ιδιαίτερα σημαντική. Με νίκη οι γηπεδούχοι σφραγίζουν την παραμονή ενώ και οι φιλοξενούμενοι, που βρίσκονται στη χειρότερη μοίρα απ' τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους, μόνο με νίκη κρατούν ζωντανές τις όποιες ελπίδες τους. Στους εκ των προτέρων κερδισμένους ο Πλατανιάς, που θα πάρει τους 3 βαθμούς στα χαρτιά λόγω του αποχωρήσαντος ΟΦΗ, κάτι που θα τον φέρει μια ανάσα απ' την παραμονή. Δύσκολο έργο έχει ο Λεβαδειακός, που θα δοκιμαστεί στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κυρίως για ψυχολογικούς λόγους δεν έχει περιθώρια για στραβοπατήματα.

Την ίδια ώρα, όσον αφορά τη συγκρότηση της πρώτης πεντάδας που οδηγεί στα πλέι οφ, αν και αγωνιστικά τα πράγματα δείχνουν ρευστά η πρόσφατη απόρριψη της έφεσης του ΠΑΣ Γιάννινα για τη μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα δείχνει να τα απλουστεύει. Και αυτό γιατί βάσει των κυρώσεων που αναμένεται να επιβληθούν στην ομάδα των Ιωαννίνων ενόψει της νέας σεζόν (απαγόρευση μεταγραφών παιχτών άνω των 24 ετών, 3 ανανεώσεις κάτω των 24 ετών) περιλαμβάνεται και η μη συμμετοχή στα πλέι οφ απ' αυτή τη σεζόν (αφού δεν μπορεί να αγωνιστεί στην Ευρώπη). Ετσι, ο Ατρόμητος που θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο και βρίσκεται στην 6η θέση, θα πρέπει να θεωρηθεί ως ο 5ος της παρέας των πλέι οφ, αν και μαθηματικά πλέον ελπίδες έχουν η Ξάνθη και ο Παναιτωλικός. Μάλιστα, οι Αγρινιώτες θα πάρουν ξεκούραστα τους τρεις βαθμούς αφού επρόκειτο να αντιμετωπίσουν τη Νίκη Βόλου. Απ' την άλλη η Ξάνθη με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, για πρώτη φορά στην ιστορία της, έχει περισσότερες δυσκολίες αφού υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης, που θέλει να... καπαρώσει την 3η θέση. Ο ΠΑΣ θα αγωνιστεί με τον Εργοτέλη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Η ΤV

ΚΥΡΙΑΚΗ (19.00): Ξάνθη - Ατρόμητος (NS6), Kέρκυρα - Παναθηναϊκός (NS3), Ατρόμητος - Πανιώνιος (NS7), Βέροια - Πανθρακικός (NS2 extra), Ολυμπιακός - Καλλονή (NS2), ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός (NS4), ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης (ΝS24).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ