Σάββατο 18 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σύσκεψη για «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» με την Τουρκία

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε χτες, με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Αμυνας, Π. Καμμένου και Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος, καθώς και ο γγ του υπουργείου Εξωτερικών Δ. Παρασκευόπουλος. Τη σύσκεψη απασχόλησαν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία ενόψει του σχετικού διαλόγου.

Θυμίζουμε ότι η Αγκυρα έχει ζητήσει από τις αρχές του Μάρτη την έναρξη διαπραγματεύσεων για τα περιλάλητα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), απειλώντας ότι αν αυτό δε συμβεί θα δεσμεύσει και πάλι τεράστιες περιοχές του Αιγαίου, κάτι που επιχείρησε και στις αρχές Μάρτη, όταν ζήτησε να δεσμευτεί τεράστια περιοχή στο κεντρικό και βορειοανατολικό Αιγαίο, στην οποία περιλαμβάνονταν και χωρικά ύδατα αλλά και έδαφος της Λήμνου, για χρήση της ως πεδίου βολής σε τουρκικά αεροναυτικά γυμνάσια μέχρι το τέλος του 2015.

Από την μεριά της Αθήνας, κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι είναι εκπεφρασμένη απόφαση της συγκυβέρνησης να προχωρήσει η διαδικασία των ΜΟΕ, «χωρίς να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την προάσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας». Σημειώνεται, επίσης, ότι αυτή είναι μια διαδικασία την οποία κατά βάση θα «τρέξει» κυρίως το υπουργείο Εξωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ