Σάββατο 18 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Ζητούν επιτάχυνση αναδιαρθρώσεων για την προσέλκυση «επενδύσεων»

Τη διαμόρφωση του κατάλληλου «επιχειρηματικού περιβάλλοντος», με στοχευμένες παρεμβάσεις και κίνητρα για το κεφάλαιο, αξιώνουν ο ΣΕΒ και οι άλλοι ελληνικοί βιομηχανικοί σύνδεσμοι (ΣΒΕΕ, ΣΒΑΠ, ΣΒΘΚΕ, ΣΒΠΔΕ), με αφορμή την υπόθεση της «Eldorado Gold».

Οι Ελληνες βιομήχανοι, σε κοινή παρέμβασή τους προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνη, εστιάζουν στην ανάγκη προσέλκυσης ξένων επενδύσεων ως εργαλείο τόνωσης της ανάκαμψης, η οποία με τη σειρά της προϋποθέτει σειρά από αντιλαϊκές διαρθρωτικές παρεμβάσεις.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «η έξοδος από την κρίση απαιτεί ρήξη με τις παθογένειες», «καλά σχεδιασμένες πολιτικές», «ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης», «πολλές και σταθερές επενδύσεις». Επί της ουσίας, αξιώνουν τη συγκρότηση του λεγόμενου νέου αναπτυξιακού προτύπου, σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που διασφαλίζουν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνουν πως οι άμεσες ξένες επενδύσεις, για το 2013, διαμορφώθηκαν στην Ελλάδα σε 1,2 δισ. ευρώ, έναντι 21,5 δισ. στην Ιρλανδία και 3,5 δισ. στη Πορτογαλία, που έχουν «παρόμοιο μέγεθος με αυτό της Ελλάδας».

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούν τη συγκυβέρνηση και την «Eldorado» να «προσέλθουν σε ανοιχτό διάλογο», προκειμένου να αποτραπεί «η εκδίωξη μίας από τις ελάχιστες ξένες επενδύσεις μεγάλης κλίμακας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ