Τετάρτη 20 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Λαϊκά συλλαλητήρια αντίστασης

Με πρωτοβουλία των Επιτροπών Αγώνα σε διάφορες περιοχές της χώρας, ετοιμάζεται εντατικά το πρώτο «μπαράζ» κινητοποιήσεων για την Κοινωνική Ασφάλιση, που θα γίνουν αύριο 21 Ιούνη

Με πέντε συλλαλητήρια σε ισάριθμες πόλεις της χώρας, που οργανώνονται αύριο Πέμπτη από τις αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις, οι εργαζόμενοι μαζί με τους αγρότες και τους επαγγελματοβιοτέχνες συνεχίζουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Η προχτεσινή, άλλωστε, συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εργασίας επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τη στοχοπροσήλωση της κυβέρνησης στα αντιασφαλιστικά της σχέδια και την ανάγκη, οι εργαζόμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα να δώσουν συνέχεια στη δράση τους, με αιχμή ένα διεκδικητικό πλαίσιο, που θα περιλαμβάνει τις ώριμες ανάγκες και τα σύγχρονα δικαιώματά τους.

Για αύριο, συλλαλητήρια έχουν προγραματιστεί στο Αγρίνιο στην πλατεία Δημοκρατίας, στις 8.30 μ.μ., στην Κοζάνη στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης, στη Χαλκίδα στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, στη Λαμία στην πλατεία Πάρκου στις 8 μ.μ. και στην Ιτέα στην προβλήτα στις 9 το βράδυ. Κοινό χαρακτηριστικό τους το ότι στις συντονιστικές επιτροπές και στις επιτροπές αγώνα που τα διοργανώνουν συμμετέχουν εκτός από συνδικάτα και συνδικαλιστικοί φορείς των αγροτών και των επαγγελματοβιοτεχνών. Αναδεικνύεται, έτσι, μια κοινή βάση για κοινή δράση ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, που διαπιστώνουν ότι δε θίγονται μόνον οι συντάξεις, αλλά και η υγεία, η πρόνοια, η θέση των ασφαλιστικών τους ταμείων.

Περιοδείες σε επιχειρήσεις, συσκέψεις σωματείων, έκδοση και μοίρασμα προκηρύξεων, ακόμα και συνεντεύξεις Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είναι τα όπλα των επιτροπών αγώνα στην ενημέρωση των εργαζομένων και στην προετοιμασία των συλλαλητηρίων που θα συνεχιστούν και τις επόμενες βδομάδες. Ετσι, στις 26 Ιούνη, συλλαλητήριο διοργανώνεται στις Σέρρες στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ στις 28 του μήνα ακολουθούν η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα. Στη Θεσσαλονίκη, με το σύνθημα «Ούτε βήμα πίσω - Συνεχίζουμε», οι εργαζόμενοι μαζί με τους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες της πόλης θα διαδηλώσουν στην πλατεία Αριστοτέλους και ήδη τα μέλη και τα στελέχη της Επιτροπής Αγώνα και του ΠΑΜΕ δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της συγκέντρωσης. Στην Πάτρα, η Συντονιστική Επιτροπή θα κάνει τη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 8 μ.μ., ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις γίνονται στις πρωτεύουσες των νομών της Θεσσαλίας.

Με εντατικούς ρυθμούς, προετοιμάζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ το συλλαλητήριο της Αθήνας για τις 5 Ιούλη, που θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος, δίνοντας έτσι απάντηση και στις δυνάμεις εκείνες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που δέσμιες της πολιτικής του «κοινωνικού διαλόγου» θα συμμετέχουν στις διαβουλεύσεις της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, που αποτελεί τον προπομπό του διαλόγου που θα στήσει η κυβέρνηση το Σεπτέμβρη.

Την ίδια μέρα συλλαλητήρια θα γίνουν στη Λέσβο και την Καλαμάτα, ενώ τις επόμενες μέρες και άλλες συντονιστικές επιτροπές θα πάρουν αποφάσεις για τη διοργάνωση συγκεντρώσεων κατά το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου.

Οι διεργασίες αυτές, που φέρνουν τους εργαζόμενους στο προσκήνιο, έτοιμους να αντιπαραθέσουν ισχυρή αντίσταση στα κυβερνητικά σχέδια, αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες των ηγεσιών στις διοικήσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που απέχουν από την οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων και ετοιμάζονται να διευκολύνουν το πέρασμα της λογικής του «κοινωνικού διαλόγου», που με αγωνία επιδιώκει η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ