Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Ιούνη 2001 - αριθ. φύλλου: 7999

ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ
Εξήντα κόμματα από όλο τον κόσμο συζητάνε...

Σε 60 ανέρχονται τα κόμματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην 4η ετήσια Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, την οποία φιλοξενεί το ΚΚΕ, από αύριο έως και την Κυριακή. Το θέμα της συνάντησης είναι: «Οι κομμουνιστές και το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα». Σήμερα, οι ξένες αντιπροσωπείες θα έχουν συνάντηση στις 11 π.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και στις 7 μ.μ. θα παρακολουθήσουν συζήτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα


ΣΕΛ.  3

ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Καμιά δουλιά ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ο ελληνικός στρατός!

Ανησυχητικά επικίνδυνες διαγράφονται οι εξελίξεις, που αφορούν τη γειτονική ΠΓΔΜ και ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων. Οι συνομιλίες των πολιτικών κομμάτων της γειτονικής χώρας οδηγήθηκαν χτες σε αδιέξοδο. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Μ. Τραϊκόφσκι, αιτία ήταν οι απαιτήσεις των αλβανικών κομμάτων, που διεκδικούν «ομοσπονδιοποίηση»!

Στο μεταξύ, στο ΝΑΤΟ οι μόνιμοι αντιπρόσωποι είχαν ήδη αποφασίσει την επέμβαση με περίπου 2.500 στρατιώτες, υπό τον όρο, όμως, ότι θα υπήρχε συμφωνία μεταξύ των πολιτικών κομμάτων της ΠΓΔΜ. Είναι σαφής η επιδίωξη των ΝΑΤΟικών να επιβάλουν, όχι μόνο την επέμβασή τους, αλλά και την πλήρη υποταγή στους όρους τους. Στην αποστολή συμφώνησε να μετάσχει και η ελληνική κυβέρνηση, με περίπου 300 στρατιώτες!

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ τονίζει: «Ο ελληνικός στρατός δεν έχει καμιά δουλιά έξω από τα σύνορα. Είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται μόνο τα σύνορα της χώρας και την ακεραιότητά της. Οσο το ΝΑΤΟ θα είναι στα Βαλκάνια, η αποσταθεροποίηση θα βαθαίνει και η ειρήνη στην περιοχή θα βρίσκεται σε συνεχή κίνδυνο».


ΣΕΛ.  16   -   17

ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Στις ουσίες από τα 12 χρόνια

Σε ηλικία μικρότερη από τα 12 χρόνια έχουν την πρώτη τους επαφή με τις ναρκωτικές ουσίες οι νέοι, σύμφωνα με έρευνα των θεραπευτικών κοινοτήτων «Στροφή» και «Πλεύση», στις οποίες απευθύνονται οι έφηβοι. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά το ρόλο της κάνναβης ως πρώτης ουσίας εμπλοκής με τη χρήση παράνομων ουσιών, η ηρωίνη παραμένει ως ουσία κατάχρησης, ενώ αύξηση παρουσιάζει και η χρήση της κοκαΐνης. Στη φωτό, κινητή μονάδα ενημέρωσης της «Στροφής»


ΣΕΛ.  25Ν. ΚΟΥΡΗΣ ΣΤΟΝ «902»
Μέσω ΝΑΤΟ διχοτόμηση Αιγαίου!

Μέσω της συμμετοχής της Ελλάδας στη νέα δομή του ΝΑΤΟ και στη λειτουργία των ΝΑΤΟικών στρατηγείων, έχει δρομολογηθεί η διχοτόμηση του Αιγαίου και ο περιορισμός των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, επισήμανε ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και υφυπουργός Εθνικής Αμυνας πτέραρχος ε.α. Ν. Κουρής στον «902 Αριστερά στα FM»


ΣΕΛ.  8   -   9
ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ
Η αποψίλωση σε αριθμούς

Σοβαρή μείωση των μαθητών του Λυκείου και αύξηση των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία, διαπιστώνει έρευνα του Ινστιτούτου Στατιστικής Τεκμηρίωσης του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, αποκαλύπτοντας τον αντιεκπαιδευτικό και ταξικό χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής


ΣΕΛ.  24


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org