Τετάρτη 15 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συνεχίζεται το ταξίδι των Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Ο φετινός Απρίλης είναι ο μήνας των δεκάδων Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα. Πάνω από 70 τέτοια Φεστιβάλ έγιναν το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα σε δήμους της Αττικής και σε πόλεις και κωμοπόλεις όλης της χώρας, μεταφέροντας πλατιά στους μαθητές το σύνθημα «ΕΕ vs νεολαία... Σκέψου έξω από τα όρια του συστήματος». Με αυτό το περιεχόμενο, αλλά και με γνώμονα τις εμπειρίες τους, το ό,τι ζουν οι μαθητές μέσα στο σχολείο και στη σημερινή κοινωνία, αλλά και το τι σχολείο θέλουν και έχουν ανάγκη και σε ποια κοινωνία, δεκάδες μαθητικά σχήματα παρουσίασαν τη δουλειά τους στα Φεστιβάλ, ενώ σε πολλές περιπτώσεις μαθητικές ομάδες δημιουργήθηκαν με αφορμή τα Φεστιβάλ και την όρεξή τους για δημιουργία. Οι ΚΝίτικες Οργανώσεις έστησαν τα Φεστιβάλ τους με ουσιαστική βοήθεια και συμβολή από τους συμμαθητές τους, μετά από συζήτηση, συμπλήρωση ερωτηματολογίων για την ΕΕ και τις συνέπειες της στρατηγικής της στις ζωές των μαθητών, αλλά και μετά από προπαγανδιστικές δραστηριότητες για τα Φεστιβάλ, όπως ήταν τα αθλητικά τουρνουά που προηγήθηκαν σε πολλές πόλεις και περιοχές.

Συναυλίες, θεατρικά σκετς, αθλητικές και χορευτικές επιδείξεις, ομαδικά παιχνίδια, συζητήσεις, θεματικά project, εικαστικές γωνιές και πολλά άλλα περιλαμβάνουν τα πλούσια προγράμματα των Μαθητικών Φεστιβάλ. Το ταξίδι των Φεστιβάλ συνεχίζεται και τώρα, μετά από το Πάσχα και πιο συγκεκριμένα, είναι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στις εξής πόλεις:

Αύριο Πέμπτη, στην Πτολεμαΐδα.

Την Παρασκευή, 17 Απρίλη, στα Τρίκαλα.

Το Σάββατο, 18 Απρίλη, στη Σιάτιστα, στην Κάλυμνο, στην Καλαμαριά, στην Πολίχνη, στα Γιαννιτσά, στις Σέρρες, στη Θέρμη και στο Κιλκίς.

Το Σάββατο και την Κυριακή, 18 - 19 Απρίλη, διήμερο στη Νέα Πέραμο.

Την Κυριακή, 19 Απρίλη, στην Καστοριά.

Την Πέμπτη, 23 Απρίλη, στη Φλώρινα.

Την Παρασκευή, 24 Απρίλη, στα Γρεβενά.

Το Σάββατο, 25 Απρίλη, στο Αμύνταιο και στη Λευκάδα.

Την Κυριακή, 26 Απρίλη, στην Καβάλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ