Τετάρτη 15 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Διεκδικούν επίλυση του προβλήματος της στέγασης

Σε κινητοποίηση για τη στέγαση προχώρησαν πριν από μερικές μέρες Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου φοιτούν 6.000 φοιτητές και κανένας από αυτούς δε στεγάζεται δωρεάν. Το παραπάνω έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι φοιτητές να πληρώνουν ακριβά τις σπουδές τους, ενώ όσοι δεν έχουν χρήματα για να νοικιάσουν σπίτι, είτε παρατάνε τις σπουδές τους, είτε πηγαίνουν μόνο στις εξεταστικές, είτε μετακινούνται κάθε βδομάδα από την πόλη που διαμένουν με τους γονείς τους στην πόλη που σπουδάζουν.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) πήραν την πρωτοβουλία για κινητοποιήσεις, καλώντας σε γενικές συνελεύσεις τους φοιτητικούς συλλόγους σε όλες τις σχολές και τις πόλεις της Πελοποννήσου. Το πλαίσιο διεκδίκησης είναι: Δωρεάν στέγαση για όλους τους φοιτητές. Αμεση ανέγερση εστιών σε Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Ναύπλιο, Κόρινθο. Επαρκής χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό! Να αξιοποιηθούν τώρα ακίνητα των Ιδρυμάτων για τη δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους, χωρίς ιδιώτες και ενοίκια. Να δοθεί επίδομα ενοικίου με έκτακτο προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας. Να δοθεί τώρα το επίδομα ενοικίου (1.000 ευρώ) που χρωστάει η κυβέρνηση στους φοιτητές! Να επινοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία και να μοιραστούν άμεσα στους φοιτητές που τα έχουν ανάγκη. Δωρεάν μετακίνηση (προαστιακός και ΚΤΕΛ) για τους φοιτητές που δε μένουν στις πόλεις που σπουδάζουν. Αμεσα μέτρα στήριξης για όσους κινδυνεύουν, κάτω από το βάρος των ενοικίων, να παρατήσουν τις σχολές τους.

Μέχρι τώρα τρεις σύλλογοι (Σύλλογος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Τρίπολης και Κοινωνικής - Εκπαιδευτικής Πολιτικής Κορίνθου) έχουν πάρει απόφαση μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις για συμμετοχή και δράση, καλώντας και τους υπόλοιπους συλλόγους του Ιδρύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ