Παρασκευή 10 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικός διαγωνισμός

Το Greek Play Project σε συνεργασία με το Black Box προκηρύσσει διαγωνισμό για τη συγγραφή πρωτότυπου θεατρικού έργου από Ελληνες συγγραφείς, με τίτλο «Γράψε τον μύθο σου». Μια πρωτοβουλία για τη στήριξη και την προώθηση του σύγχρονου ελληνικού έργου, καθώς το έργο που θα επιλεγεί θα παρουσιαστεί σε κανονική παράσταση.

Τα έργα που θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό θα πρέπει να είναι γραμμένα απευθείας στην ελληνική γλώσσα με θέμα που να αφορά στην επαναδιαπραγμάτευση του αρχαίου ελληνικού μύθου στο σημερινό κόσμο και στο σύγχρονο άνθρωπο.

Η επιτροπή που θα επιλέξει τα έργα αποτελείται από τους: Ακη Δήμου (συγγραφέα), Γρηγόρη Ιωαννίδη (θεατρολόγο - κριτικό θεάτρου), Μαρία Καρανάνου (θεατρολόγο), Ειρήνη Μουντράκη (θεατρολόγο - δημιουργό GPP), Σάββα Πατσαλίδη (θεατρολόγο - κριτικό Θεάτρου), Σταμάτη Φασουλή (σκηνοθέτη - ηθοποιό).

Το έργο θα παρουσιαστεί στο Black Box στη Θεσσαλονίκη και στο θέατρο Αλκμήνη στην Αθήνα. Προθεσμία υποβολής έργων μέχρι τη 15η Ιουλίου 2015. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: www.greek-theatre.gr

Εκταση: αριθμός σελίδων Α4 με διάστιχο 1 ½: έως 100 σελίδες. Απαιτούμενος αριθμός ηθοποιών: έως 3. Διεύθυνση αποστολής των έργων: Black Box, Φλέμινγκ 2, ΤΚ. 54642, Θεσσαλονίκη, υπόψιν Πάνου Δεληνικόπουλου. Με την ένδειξη: Για το διαγωνισμό ελληνικού έργου GPP

Τα έργα πρέπει να αποστέλλονται με κούριερ ή ταχυδρομικώς (για τη διασφάλιση της ανωνυμίας). Οι συγγραφείς μπορούν να καλούν στο τηλ. 2310.829.254 τον Πάνο Δεληνικόπουλο για να πάρουν τον αριθμό πρωτοκόλλου που έχει δοθεί στο φάκελό τους. Τα έργα υποβάλλονται σε τρία (3) δακτυλογραφημένα αντίγραφα, με ψευδώνυμο. Το πραγματικό ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και ο αριθμός τηλεφώνου του συγγραφέα θα περιέχονται μέσα σε σφραγισμένο φάκελο που θα συνοδεύει τα κείμενα. Κάθε συγγραφέας οφείλει να προσκομίσει μαζί με το έργο του: Υπεύθυνη δήλωση ότι το έργο που υποβάλλει είναι πρωτότυπο και δεν έχει εκδοθεί, δημοσιευθεί, διδαχθεί από σκηνής ή αποτελέσει τον πυρήνα ή το σενάριο κινηματογραφικού ή τηλεοπτικού έργου, καθώς και ότι το έργο του δεν έχει υποβληθεί παλαιότερα σε άλλους διαγωνισμούς οποιουδήποτε φορέα. Δήλωση ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους του διαγωνισμού που αναγράφονται στην παρούσα προκήρυξη. Οι δύο αυτές δηλώσεις πρέπει να κλειστούν στο σφραγισμένο φάκελο με τα στοιχεία ταυτότητας του συγγραφέα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ