Τετάρτη 8 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΙΣ ΑΛΠΕΙΣ
Σύγχυση γύρω από το θέμα του ιατρικού ελέγχου των πιλότων

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Πληθαίνουν τα ερωτήματα γύρω από την ευθύνη υπηρεσιών που έχουν την αρμοδιότητα να επιτηρούν ζητήματα υγείας των εργαζομένων στις αερομεταφορές, που μπορεί να αποδειχθούν μοιραία για την ασφάλεια εκατοντάδων επιβατών ανά πτήση, με αφορμή τη συντριβή του αεροσκάφους της «Germanwings» στις γαλλικές Αλπεις.

Πριν λίγες μέρες, εμφανίστηκαν δημοσιεύματα που κατέγραφαν συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) προς την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας (Luftfahrt Bundesamt - LBA) να συμμορφωθεί με ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για την ασφάλεια των πτήσεων, καθώς αποδίδονταν στη LBA «μακροχρόνια προβλήματα» και «χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό».

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι της «Lufthansa» (στην οποία ανήκει η «χαμηλού κόστους» «Germanwings») ισχυρίστηκαν ότι με βάση νέες ρυθμίσεις που τέθηκαν σε εφαρμογή τον Απρίλη του 2013, υπάρχουν διαφορετικοί κανονισμοί σχετικά με την πληροφόρηση της LBA για «ορισμένα ιατρικά ζητήματα».

Είχαν προηγηθεί, πριν αρκετές μέρες, οι αντιφατικές τοποθετήσεις στελεχών της εταιρείας, που τη μια στιγμή εμφανίζονταν να γνωρίζουν και την άλλη να μη γνωρίζουν τίποτα σχετικά με τα ψυχολογικά προβλήματα που φαίνεται (όπως προκύπτει από ανακοινώσεις των Αρχών που έχουν αναλάβει τις σχετικές έρευνες) ότι είχε ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, Αντρέας Λούμπιτς.

Η σύγχυση που προκαλείται γύρω από κρίσιμα ζητήματα δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς συν τοις άλλοις, «διακυβεύεται» το ύψος της αποζημίωσης που η «Lufthansa» θα κληθεί να καταβάλει στις οικογένειες των θυμάτων. Αν αποδειχτεί ότι ο Λούμπιτς σχεδίασε αυτοκτονία, η εταιρεία θα μπορέσει νομικά να γλιτώσει κάθε ευθύνη. Επίσης, ο Ζεράρ Αρνού, 18 χρόνια πιλότος της «Air France», επισήμανε ότι η έρευνα για την τραγωδία και οι επίσημες ανακοινώσεις έχουν πολλά διφορούμενα στοιχεία, αφήνοντας υπόνοιες ότι η όλη υπόθεση με την ευθύνη του συγκυβερνήτη μπορεί και να «μαγειρεύτηκε» γι' αυτόν ακριβώς το λόγο και τα γεγονότα να είναι πολύ διαφορετικά απ' ό,τι επισήμως παρουσιάζονται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η «Λουφτχάνσα» προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της(2015-04-01 00:00:00.0)
Μοιραία πτήση για δύο πιλότους(2002-06-28 00:00:00.0)
«Η ταχύτητα κύρια αιτία του δυστυχήματος»(2002-06-06 00:00:00.0)
Ευθύνες σε πιλότους, «Ολυμπιακή» και ΥΠΑ(2000-12-30 00:00:00.0)
Κυβερνητικές ευθύνες για την τραγωδία στην Αντίκυρα(2000-05-21 00:00:00.0)
Τώρα μιλάνε για μηχανική βλάβη(2000-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ