Τρίτη 7 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προτάσεις εκ του πονηρού

Αξιοποιώντας τις φαινομενικά γενικόλογες κυβερνητικές εξαγγελίες για το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης, που περιορίστηκαν στην ευρωενωσιακή ντιρεκτίβα για πριμοδότηση της χορήγησης υποκατάστατων, τη σκυτάλη παίρνει, για άλλη μια φορά, ο αστικός Τύπος για να προπαγανδίσει το υποτιθέμενο κενό. Ετσι, για πολλοστή φορά, αξιοποιώντας τη «λίστα αναμονής του ΟΚΑΝΑ» επανέρχεται στο προσκήνιο η πρόταση για συνταγογράφηση υποκατάστατων από γιατρούς και προμήθεια αυτών από φαρμακεία και κλινικές... Πάντα στο όνομα των χρηστών που αργοπεθαίνουν, περιμένοντας να μπουν σε κάποιο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ.

Τέτοιου είδους προτάσεις είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να δώσουν λύση. Αντίθετα, ανοίγουν το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών αρχικά του ΟΚΑΝΑ, απομακρύνουν ακόμη περισσότερο τους χρήστες από την απεξάρτηση, στέλνουν στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους.

Η απάντηση σε όλους τους καλοθελητές, που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το δράμα των τοξικοεξαρτημένων, είναι η διεκδίκηση για δημιουργία πανελλαδικού δημόσιου φορέα με υψηλού επιπέδου και αποκλειστικά δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης, επανένταξης, στο πλαίσιο του υπουργείου Υγείας με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ