Σάββατο 4 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Το τρόπαιο διεκδικούν αύριο ΠΑΟ - Απόλλων Πάτρας

Από τη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου των δυο προπονητών, Ιβάνοβιτς και Βετούλα

Icon

Από τη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου των δυο προπονητών, Ιβάνοβιτς και Βετούλα
Εστω και αν πέρασε από σαράντα κύματα, εξαιτίας των όσων συνέβησαν με την τύχη του προημιτελικού μεταξύ Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού (ενστάσεις επί ενστάσεων των αιωνίων) και καθυστέρησαν τη διαδικασία, η ώρα της κρίσης για το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στο χώρο του μπάσκετ φθάνει αύριο στο ΟΑΚΑ (17.15 Νovasports 2) . Εκεί θα διεξαχθεί ο φετινός τελικός του Κυπέλλου, με τον Παναθηναϊκό και την έκπληξη του φετινού θεσμού, τον Απόλλωνα Πάτρας, να είναι οι δυο μνηστήρες του τροπαίου. Ενας τελικός που, εκτός του γεγονότος ότι ...στοίχειωσε μέχρι να διεξαχθεί, συγκαταλέγεται και στους λίγους τα τελευταία χρόνια που έχουν ξεχωριστή σημασία. Και αυτό γιατί είναι ο δεύτερος συνεχόμενος και ο τρίτος συνολικά την τελευταία οκταετία που το τελικό ραντεβού δεν αφορά τους δυο αιώνιους. Είχε προηγηθεί ο περσινός μεταξύ Παναθηναϊκού - Αρη, ενώ την περίοδο 2006-07 είχε κοντραριστεί το ζευγάρι ΠΑΟ - Ρέθυμνο. Επίσης σημασία έχει η παρουσία της ομάδας της Πάτρας, αφού ξαναβρίσκεται σε τελικό Κυπέλλου μετά από 18 χρόνια και την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό (1997).

Στο αγωνιστικό μέρος, οι πράσινοι είναι το φαβορί της αναμέτρησης, σκοπεύοντας να διευρύνουν το σερί κατακτήσεων και να φθάσουν την τέταρτη συνολικά σε ισάριθμα χρόνια. Από την άλλη οι Πατρινοί, που, όπως έχουν δείξει και με τις εμφανίσεις τους στο πρωτάθλημα, διαθέτουν ένα αξιόλογο σύνολο, δηλώνουν έτοιμοι να παλέψουν στα ίσα το παιχνίδι.

Για τον Παναθηναϊκό η κατάκτηση του τροπαίου θεωρείται επιβεβλημένη όχι μόνο για να αποδείξει και στην πράξη το ρόλο του φαβορί, αλλά και για να πάρει την καλύτερη ψυχολογική τόνωση μετά τη «σφαλιάρα» από την Αλμπα και ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα για την Ευρωλίγκα. Για τον τεχνικό της ομάδας, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, δεν τίθεται κάποιο θέμα επηρεασμού μετά την ήττα από τη γερμανική ομάδα, καθώς - όπως τόνισε - ο τελικός είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι και έτσι το βλέπουν και οι παίκτες του. Ο ίδιος μίλησε για την αξία που έχει η κατάκτηση του τροπαίου, ενώ χαρακτήρισε τους αντιπάλους πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα.

Στον Απόλλωνα Πάτρας, ο τεχνικός του, Νίκος Βετούλας, χαρακτήρισε σπουδαία επιτυχία το γεγονός ότι η ομάδα έφθασε μέχρι τον τελικό και χαρακτήρισε το παιχνίδι γιορτή και ευχήθηκε να το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Επίσης παραδέχθηκε την αγωνιστική ανωτερότητα των αντιπάλων και επισήμανε πως η ομάδα στοχεύει να παρουσιαστεί ανταγωνιστική.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, αφού έδωσε τα συγχαρητήριά του στους δυο αντιπάλους για την παρουσία τους στον τελικό, ευχήθηκε ο αγώνας να εξελιχθεί σε γιορτή. Οπως είπε, αν και πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι να γίνονται αγώνες χωρίς «νεκρές ζώνες» στις εξέδρες, το σημαντικό είναι ότι αυτή τη φορά το φαινόμενο έχει ελαχιστοποιηθεί.

  • Ανακοίνωση κατά της Ομοσπονδίας, με αφορμή τις θέσεις που δόθηκαν στην κερκίδα στην οικογένειά του, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ