Παρασκευή 3 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιατί σκούζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

«Η ΝΔ, το ΠΟΤΑΜΙ, το ΠΑΣΟΚ στήριξαν, στηρίζουν, τη συμφωνία - γέφυρα των 4 μηνών, είναι στη γραμμή της επίτευξης πάση θυσία συμβιβασμού με τους εταίρους, για επίτευξη νέας συμφωνίας, όπως κι αν ονομαστεί κ.λπ. Και σε αυτό τείνουν χέρι βοήθειας στην κυβέρνησή σας. Αλλα κόμματα, όπως δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, άλλοι ανεγκέφαλοι, η ΧΑ επίσης, μιλάνε για επιστροφή στη δραχμή, σε άλλο νόμισμα, στα πλαίσια φυσικά αυτού του συστήματος, της καπιταλιστικής του Ενωσης, της ΕΕ, της επιλογής τέτοιων ιμπεριαλιστικών συμμαχιών. Εσείς, κύριοι της συγκυβέρνησης, ακροβατείτε ανάμεσα και στις δύο αυτές εκδοχές και τις ονομάζετε μάλιστα και τις δύο αριστερές». Αυτό το μικρό απόσπασμα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, προχτές στη Βουλή, έδωσε αφορμή στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ να επιτεθεί ξανά στο ΚΚΕ με μια ανακοίνωση που είχε τίτλο: «Αθλιότητες και λάσπη ξανά από το ΚΚΕ».

Γιατί τόση πρεμούρα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να απαντήσει στο ΚΚΕ; Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ούτε ονομαστικά αναφέρθηκε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε τίποτα. Η οποία θυμίζουμε μόνιμα διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΚΚΕ για την Ευρωζώνη, την ΕΕ. Τώρα γιατί σκούζει; Αλλωστε, δεν την ταύτισε κανείς με τη Χρυσή Αυγή. Συνιστώσα της συγκυβέρνησης είναι και γι' αυτό άλλωστε το ΚΚΕ λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακροβατεί ανάμεσα σε δύο εκδοχές. Η Χρυσή Αυγή απλά τελευταία ακολουθεί τακτική γλειψίματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κριτική που κάνει το ΚΚΕ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι συγκεκριμένη, ότι παραπέμπει την έξοδο από την ΕΕ σε κάποιο «μεταβατικό πρόγραμμα» εντός όμως των καπιταλιστικών σχέσεων και της αστικής εξουσίας, ως δήθεν εφαλτήριο για την αντικαπιταλιστική ανατροπή. Ετσι όμως κάνει μια τρύπα στο νερό, αφού ο στόχος για «έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ» αποσπασμένο από την εργατική - λαϊκή εξουσία δεν αποτελεί κανένα εφαλτήριο, αλλά στοιχείο καπιταλιστικής αστικής ενσωμάτωσης. Ετσι, άλλωστε, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί και κατεβαίνει σε κοινό εκλογικό σχήμα με θιασώτες του ευρωσκεπτικισμού όπως το «Σχέδιο Β' » του Αλαβάνου, ενώ παλιότερα συζητούσε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο ακόμα και με το ΕΠΑΜ του Καζάκη και επίσης συνεργάζεται με την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό καλούμε τους «αγωνιστές» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μελετήσουν καλύτερα τη θέση του ΚΚΕ ότι η έξοδος από ΕΕ άρα και από το ευρώ πρέπει να συνοδεύεται με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή του χρέους, κεντρικό σχεδιασμό οικονομίας, εργατική - λαϊκή εξουσία. Αλλιώς κάνεις μια τρύπα στο νερό, γυρνάς σε μία από τα ίδια.


Μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ