Παρασκευή 3 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κριτική για «αυστηρότερα εισπρακτικά μέτρα»

Σκληρότερα δημοσιονομικά και εισπρακτικά μέτρα ή και «επιπολαιότητα» βλαπτική για τα συμφέροντα της ντόπιας καπιταλιστικής οικονομίας βλέπει το ΠΑΣΟΚ στη δέσμευση που αναλαμβάνει η κυβέρνηση έναντι των πιστωτών ότι μπορεί να εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 3%.

Σε ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση στους δανειστές βασίζονται «σε μια εντυπωσιακή παραδοχή που ανατρέπει το θεμέλιο όλης της έως τώρα επιχειρηματολογίας του κ. Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία πρέπει να μειωθεί αισθητά το ύψος του επιδιωκόμενου για το 2015 και τα επόμενα χρόνια πρωτογενούς πλεονάσματος. Η κυβέρνηση αποδέχεται ως στόχο, για το 2015, πρωτογενές πλεόνασμα που υπερβαίνει το 3% και κινείται μεταξύ 3,1 και 3,9 %. Συνεπώς όλες οι επιμέρους προτάσεις μέτρων πρέπει από πλευράς πραγματικής απόδοσης να συγκεντρώνουν τα αντίστοιχα ποσά σε απόλυτους αριθμούς».

Σε αυτή τη βάση το ΠΑΣΟΚ ρωτά: «Πρόκειται για συνειδητή αλλαγή στάσης που οδηγεί αναγκαστικά σε περισσότερα και αυστηρότερα δημοσιονομικά / εισπρακτικά μέτρα καθώς τους τρεις τελευταίους μήνες επιδεινώθηκαν δυστυχώς όλα τα μεγέθη ή για μία ακόμη επιπολαιότητα της "ακαταπόνητης διαπραγμάτευσης" που απλώς τρώει πολύτιμο εθνικό χρόνο και τις σάρκες τις πραγματικής οικονομίας;»


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ