Παρασκευή 3 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκέντρωση ενάντια στη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό

Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κάτοικοι σε συγκέντρωση, που πραγματοποίησε χτες ο δήμος Κορυδαλλού, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις κατά της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής στη δικαστική αίθουσα των φυλακών. Με απόφαση του δημάρχου Κορυδαλλού και του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, από τις 11.30 το πρωί έκλεισαν όλα τα σχολεία, ενώ κλειστές ήταν και οι υπηρεσίες του δήμου.

Στη συγκέντρωση μίλησε και η βουλευτής Β' Πειραιά του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία τόνισε πως το ΚΚΕ θέλει να γίνει η δίκη και να μην αναβληθεί, προσθέτοντας πως το Κόμμα θέλει την καταδίκη της Χρυσής Αυγής που είναι εγκληματική ναζιστική οργάνωση και ζήτησε να γίνει άμεσα η απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη. Ζήτησε η δίκη να διεξαχθεί στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών ή σε άλλο κατάλληλο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, γιατί η δικαστική αίθουσα των φυλακών βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από έντεκα σχολικές μονάδες της πόλης, τρεις βρεφονηπιακούς σταθμούς και δύο αθλητικά κέντρα. Αυτό σημαίνει, υπογράμμισε, ότι η αστυνομική παρουσία που θα υπάρχει, οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια της δίκης από διάφορους φορείς, θα επηρεάσουν τους μαθητές που κινούνται στην περιοχή και μάλιστα σε περίοδο πανελλαδικών εξετάσεων. Ακόμα επισήμανε ότι δεν ενδείκνυται η δίκη να γίνει στο χώρο των φυλακών που είναι πολύ κοντά στους τόπους των εγκλημάτων των ναζιστών κατηγορουμένων όπως η δολοφονία του Π. Φύσσα, οι δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και κατά των Αιγυπτίων ψαράδων.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν πολλοί εκλεγμένοι της Τοπικής Διοίκησης και βουλευτές.

Οι αντιδράσεις φορέων και κατοίκων του Κορυδαλλού ενάντια στη διεξαγωγή της δίκης στις φυλακές, οδήγησαν τόσο την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (τον υπουργό Α. Μπαλτά και τον αναπληρωτή υπουργό Τ. Κουράκη) όσο και τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Λαφαζάνη, να ταχθούν με δηλώσεις τους δημόσια υπέρ της διεξαγωγής της δίκης σε άλλο χώρο. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει ακόμα καμιά συγκεκριμένη πρωτοβουλία από πλευράς του υπουργείου Δικαιοσύνης για το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ