Τετάρτη 20 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Μουσική
Μουσικές του κόσμου

Την Παρασκευή ανοίγει τις πύλες του το Φεστιβάλ «Womad» στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας, στο Γουδί (κοντά στη συμβολή Μεσογείων και Κατεχάκη). Για τρεις μέρες από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, από τις τρεις σκηνές του, θα παρελάσουν σημαντικοί εκπρόσωποι της world music. Την Παρασκευή, από τις 7 μ.μ., θα εμφανιστούν: ο Σύριος Ziad Rajab, οι Βρετανοί «Transglobal Underground», το Χοροθέατρο «Sine qua non», ο Youssou' n' Dour από τη Σενεγάλη, οι Πορτογάλοι «Madredeus», η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Yugchen Lhamo από το Θιβέτ.

Το Σάββατο οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν (5 μ.μ.) με το Μουσικό Εργαστήρι (στο χώρο του φεστιβάλ θα διοργανωθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια και εικαστικές εγκαταστάσεις). Θα εμφανιστούν οι Σκοτσέζοι «Capercaillie», η Αυστριακή Pina, η Κουβανέζικη Ορχήστρα «Sierra Maestra», ο Papa Wemba από το Ζαΐρ, οι «Afro Celt Sound System», οι Πακιστανοί «Rizwan Muazzam Qawwali & The temple of sound», ο Διονύσης Σαββόπουλος, οι «Tarika» από τη Μαδαγασκάρη και οι Papa Noel (Κονγκό) - Adan Pedroso (Κούβα).

Την Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες των: Talvin Singh (Ινδία - Βρετανία), Σαβίνας Γιαννάτου, «Drummers of Burundi» (Μπουρούντι), Πετρολούκα Χαλκιά με Ινδούς μουσικούς, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Hevia (Ισπανία), Geoffrey Oryema (Ουγκάντα), Pato Banton (Τζαμάικα/Βρετανία).

Θα λειτουργεί παιδότοπος, ενώ για τα παιδιά μέχρι 12 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10.000 δρχ. για κάθε μέρα, για όλο το τριήμερο 24.000 δρχ., ενώ για τις ηλικίες 12-18 χρόνων 8.000 δρχ. (τη μέρα). Προπωλούνται στα «Μετρόπολις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ