Παρασκευή 3 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη μάχη της Πρωτομαγιάς το ΕΚ Λάρισας

Η συζήτηση για διεκδικητικό πλαίσιο του 2015, που ξεκίνησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στα σωματεία και με τους εργαζόμενους, στη βάση της πρότασης του ΠΑΜΕ, πρέπει να συνεχιστεί σε όλα τα ΔΣ και σε Γενικές Συνελεύσεις. Αυτό τονίστηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΛ, η οποία ασχολήθηκε με την πορεία υλοποίησης του προγράμματος δράσης που καθορίστηκε στη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του ΕΚΛ.

Για την Εργατική Πρωτομαγιά, η διοίκηση του ΕΚΛ αποφάσισε: Την κήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας και απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στάση εργασίας μιας ώρας για την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Απρίλη, προκειμένου τα σωματεία να κάνουν εκδηλώσεις σε τόπους δουλειάς. Να οργανώσει τις προηγούμενες μέρες συναυλία για το εργατικό τραγούδι, προβολή εργατικής ταινίας, αλλά και ποδοσφαιρικούς αγώνες ομάδων από σωματεία και από χώρους δουλειάς.

Για την καλύτερη προετοιμασία των εκδηλώσεων και της απεργίας, η διοίκηση του ΕΚΛ καλεί όλα τα ΔΣ των σωματείων σε σύσκεψη την Πέμπτη 16 Απρίλη, στις 7 μ.μ, στην αίθουσα του ΕΚ Λάρισας. Καλεί, επίσης, όλα τα ΔΣ των σωματείων να συνεδριάσουν έγκαιρα και να αναπτύξουν μια σειρά δράσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά σε χώρους δουλειάς, παρεμβάσεις σε σχολές ΟΑΕΔ, ΙΕΚ, ΕΠΑΛ. Τέλος, καταγγέλλει τον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας, γιατί δεν έχουν καταβάλει τα οφειλόμενα χρήματα για την πληρωμή του προσωπικού και τα λειτουργικά έξοδα του κτιρίου του ΕΚΛ για το α' τρίμηνο του 2015.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ