Πέμπτη 19 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενα θερμό χειροκρότημα για την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη

Η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη παρουσιάστηκε στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών. Την παράσταση παρακολούθησαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ), στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της, συμπεριέλαβε στο ρεπερτόριο του νεοϊδρυθέντος θιάσου της «ΥΙΟΒΑΚΧΟΣ» και την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη.

Οπως μας είπε η Τιτίκα Σαριγκούλη, που έχει σκηνοθετήσει την παράσταση, αλλά και μετέφρασε το έργο, «Η "Ειρήνη" είναι ένα έργο κατεξοχήν αντιπολεμικό, γεννημένο μέσα στην καταστροφή και στις συμφορές του Πελοποννησιακού Πολέμου. Ο Αριστοφάνης επιλέγει ως κεντρικό ήρωα της κωμωδίας του το φτωχό Μαρουσιώτη αμπελουργό Τρυγαίο. Μέσω αυτού εκφράζεται όλος ο αποτροπιασμός και η απόγνωση των φτωχών ανθρώπων που κουβαλά γι' αυτούς η κρεατομηχανή του πολέμου. Και που, δυστυχώς, οι σημερινές συγκρούσεις των ισχυρών αυτό το έργο του 421 το κάνουν τόσο επίκαιρο και καθημερινό».

Παραγωγή - Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ΕΕΛ. Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Τιτίκα Σαριγκούλη. Κοστούμια: Τούλα Μωραΐτη. Επιμέλεια ήχων και φωτισμού: Αντώνης Κομίνης.

Παίρνουν μέρος: Α. Ματζούκος, Δ. Τσοϊδάκης, Σ. Κατηφόρης, Δ. Παπαηλιού, Τ. Σαριγκούλη, Μ. Καραβασίλης, Α. Πούλος.

Χορός: Α. Βενιέρη, Κ. Στεφανίδου, Χ. Μπαλατσούρα, Γ. Κουτσούπια, Δ. Σταθοπούλου, Κ. Ροδίτη, Ν. Ιώσιπος, Θ. Παπαστάθης.

Κιθάρα: Λ. Γραμματικόπουλος, Α. Γόντικας.

Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών έχει απευθυνθεί για να πραγματοποιηθούν παραστάσεις του έργου σε δήμους, σχολεία και πολιτιστικούς φορείς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ