Σάββατο 7 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ
Ψήφος για γερό κίνημα και αγώνες

Γίνεται σήμερα η εκλογο-απολογιστική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και αύριο οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων του Διοικητικού Συμβουλίου και ανωτάτου πειθαρχικού του ΠΙΣ.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών σε διακήρυξή της επισημαίνει: «Το συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα των γιατρών στην υγεία και η στάση της πλειοψηφίας στο ΔΣ στο ΠΙΣ, όχι μόνο δεν μπόρεσαν να βάλουν εμπόδια στην επίθεση που δεχτήκαμε εμείς και οι οικογένειές μας, αντίθετα μάλιστα αποτέλεσαν και αποτελούν μέρος του προβλήματος».

«Η κυβέρνηση», τονίζει η ΔΗΠΑΚ, «δεν έχει ούτε προοπτική ούτε προτεραιότητα την αναπλήρωση των απωλειών και των περικοπών των κρατικών δαπανών για Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο. Τα επιχειρήματα περί "νοικοκυρέματος" και "περιορισμού της σπατάλης" του συστήματος υγείας είναι το προπέτασμα καπνού για να ενοχοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα στην υγεία. Πρώτο δείγμα γραφής του δικού της "νοικοκυρέματος" είναι οι εξαγγελίες για "μέτρα περιορισμού και ελέγχου της συνταγογράφησης και επιβολής κυρώσεων στους παραβάτες". Δηλαδή μέτρα αντίστοιχα με αυτά που λάμβανε και η προηγούμενη κυβέρνηση στην κατεύθυνση περαιτέρω μείωσης των κρατικών δαπανών για παροχές υγείας και φαρμάκου και αύξησης των πληρωμών από τους ασθενείς».

Η ΔΗΠΑΚ καλεί τους γιατρούς να την υπερψηφίσουν χωρίς διασταγμό «για να ζωντανέψει η ελπίδα, για γερό κίνημα και αγώνες».

Οι εκλογές θα γίνουν στο ξενοδοχείο «CRAWN PLAZA» και θα συμμετάσχουν 310 εκλέκτορες και οι πρόεδροι 60 τοπικών Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ