Τετάρτη 4 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Ζητά προσλήψεις προσωπικού και έκτακτη επιχορήγηση

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν σχεδόν όλοι οι δήμοι της χώρας, εξαιτίας της πολιτικής των περικοπών των πόρων από το κράτος, της καθυστέρησης στην καταβολή αυτών, καθώς και εξαιτίας της έλλειψης σε προσωπικό, πολύ περισσότερο που πριν από μερικές μέρες οι δήμοι ενημερώθηκαν με εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών πως θα πρέπει να μειωθούν οι προσλήψεις συμβασιούχων κατά 10% το 2015 σε σχέση με το 2014, όπως προβλέπεται από τους αντιλαϊκούς νόμους που απορρέουν από τα μνημόνια και τη δανειακή σύμβαση.

Πριν από δύο μέρες, ο δήμαρχος Πετρούπολης απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, στην οποία εκθέτει μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, εξαιτίας αυτής της πολιτικής και ζητά συνάντηση με τον υπουργό. Στην επιστολή επισημαίνεται ανάμεσα σε άλλα:

«Στο διάστημα της επανεκλογής μας στη Διοίκηση του Δήμου εξακολουθούμε να γινόμαστε αποδέκτες της πολιτικής που υλοποιείται στους OTA. Σήμερα, ύστερα από την μακρόχρονη υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, οι Δήμοι έρχονται αντιμέτωποι με τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και υποδομών, τις περικοπές στη χρηματοδότηση, τις αυξήσεις φόρων και τελών, και την απαγόρευση πρόσληψης προσωπικού. Μία πολιτική που, κατά την άποψή μας, αφενός δεν έχει να κάνει μόνο με τα μνημόνια, αλλά με το σύνολο της πολιτικής της ΕΕ, αφετέρου μία πολιτική που καμία σχέση δεν έχει με τις λαϊκές ανάγκες.

Οι επιπτώσεις αυτής της πολιτικής βαραίνουν από τη μία τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, αφού με τις περικοπές στην χρηματοδότηση και στο προσωπικό, ο Δήμος ανταποκρίνεται με μεγάλη δυσκολία στις παροχές του προς τους δημότες, από την άλλη οι επιπτώσεις αυτές βαραίνουν τις λαϊκές οικογένειες της πόλης μας.

Με βάση, λοιπόν, τις κυβερνητικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν, ο Δήμος μας σήμερα αντιμετωπίζει μειωμένη ρευστότητα, ιδιαίτερα από το 2014, ενώ ταυτόχρονα τα αποθεματικά του Δήμου αποτυπώνονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Επιπλέον, τα έσοδα από την Κεντρική Κυβέρνηση (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ κ.λπ.) συνεχίζουν να αποδίδονται μειωμένα, παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις και οδηγίες κατά την κατάρτιση του Προϋπολογισμού του τρέχοντος οικονομικού έτους (π.χ. πρόβλεψη για αυξημένους ΚΑΠ το 2015 σε σχέση με τους ΚΑΠ του 2014 σε ποσοστό 4,8%). Επίσης, η Τακτική Επιχορήγηση του Δεκεμβρίου του 2013 δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ από το Υπουργείο και τα οφειλόμενα του Ν. 3756/2009 δεν έχουν ακόμη αποδοθεί στο Δήμο μας για τους δύο πρώτους μήνες του 2015».

Επιπλέον, ο δήμαρχος Πετρούπολης αναφέρει ότι: «Εξ αρχής, δηλώσαμε ότι δεν αποδεχόμαστε την αύξηση της ανταποδοτικότητας, τα νέα τέλη στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, τη διεύρυνση της φορομπηχτικής πολιτικής. Αντίθετα, μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο που ασκούμε Διοίκηση, έχουμε καταργήσει τα τροφεία από τους Παιδικούς Σταθμούς, σε όλες τις δράσεις Πολιτισμού και Αθλητισμού έχουμε συμβολικά αντίτιμα και, βέβαια, συνεχίζοντας την πολιτική ανακούφισης στα λαϊκά νοικοκυριά της πόλης για τα τέλη του 2015 έχουμε διατηρήσει την υπάρχουσα κατάσταση στους συντελεστές των δημοτικών τελών και έχουμε εντάξει μία σειρά ευπαθών ομάδων για πλήρη απαλλαγή δημοτικών τελών ή για μείωση 50% των τελών».

Και καταλήγει: «Για όλα τα παραπάνω, λοιπόν, ζητάμε τα εξής:

  • Την έκτακτη επιχορήγηση 700.000 ευρώ, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις άμεσες υποχρεώσεις, και κυρίως στις πάρα πολλές δικαστικές υποθέσεις.
  • Την έγκριση 70 θέσεων εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων. Αντίληψή μας είναι οι θέσεις εργασίας στο Δήμο να καλύπτονται με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, ιδιαίτερα μάλιστα σε ευαίσθητες θέσεις, όπως είναι οι Παιδικοί Σταθμοί. Στη βάση αυτής της αντίληψής μας, έχουμε κάνει από το 2011 αλλεπάλληλες ενέργειες, προκειμένου να προσληφθούν εργαζόμενοι με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας με την αντίστοιχη οικονομική στήριξη».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφάσισε να μην αποδοθούν τα ταμειακά διαθέσιμα στην κυβέρνηση(2017-09-26 00:00:00.0)
Αύξηση πλεονάσματος για το κεφάλαιο, «γαλέρα» για τους εργαζόμενους(2016-04-15 00:00:00.0)
Στοιχεία για την ανεργία από την ΕΛΣΤΑΤ(2015-12-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2015-04-10 00:00:00.0)
Λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος και μέσω της Τοπικής Διοίκησης(2011-07-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ