Τρίτη 3 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αλλαγές στις Συμβάσεις στα «Μy Market»

Την αλλαγή των Συμβάσεων Εργασίας των εργαζομένων στην επιχείρηση «Μy Market» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής. Η εργοδοσία μετέτρεψε τους 8ωρους εργαζόμενους σε 6ωρους και παράλληλα πρόσθεσε μια ακόμα μέρα στην εργάσιμη βδομάδα τους, μετατρέποντας το 5ήμερο σε 6ήμερο.

Το Σωματείο υπενθυμίζει πως «η εταιρεία "My Market" που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής, πολλές φορές έχει ανακοινώσει με ικανοποίηση ότι το μαγαζί - ιδιαίτερα - του Λαυρίου κάνει έναν από τους μεγαλύτερους τζίρους της αλυσίδας καταστημάτων της». Επισημαίνει ότι οι αλλαγές στις Συμβάσεις και η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων είναι η απάντηση της εταιρείας στον ανταγωνισμό, καθώς «στην περιοχή αναπτύσσονται και άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και οι προσλήψεις που κάνουν είναι με τετράωρους με 240 ευρώ τον μήνα».

Καλεί όλους τους εργαζόμενους να γίνουν μέλη του και να οργανώσουν την πάλη τους για τις Συλλογικές Συμβάσεις, τους μισθούς και τα δικαιώματα, τερματισμό του άθλιου διαχωρισμού των εργαζομένων σε νέους και παλιούς, άμεση επαναφορά του μισθού στα επίπεδα του 2009.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ