Τρίτη 3 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε θέση μάχης για όλα τα ζητήματα οι οικοδόμοι

Παρεμβάσεις για τους ανέργους, για το Ασφαλιστικό και το δικαίωμα στη δουλειά

Από την παρέμβαση των οικοδόμων της Λάρισας στο ΠΕΔΥ
Από την παρέμβαση των οικοδόμων της Λάρισας στο ΠΕΔΥ
Συγκέντρωση στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και στη συνέχεια παράσταση στα τοπικά γραφεία του ΠΕΔΥ για το Ασφαλιστικό οργάνωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας. Στο υπόμνημα που οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου παρέδωσαν στους αρμοδίους αναφέρονται οι διεκδικήσεις του κλάδου.

Επίσης, κινητοποίηση για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους διοργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 12 Μάρτη στις 10.30 το πρωί, στον ΟΑΕΔ της Δωδεκανήσου. Καλεί τους οικοδόμους να συμμετάσχουν μαζικά και να απαιτήσουν: Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ για όλο το χρόνο της ανεργίας. Εκτακτη ενίσχυση 1.000 ευρώ για τις ημέρες του Πάσχα σε όλους τους ανέργους του κλάδου. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Να είναι συντάξιμος ο χρόνος της ανεργίας.

Επίσης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, καλεί τους εργαζόμενους στις κατασκευές να πάρουν μαζικά μέρος και στην εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συνδικάτου που θα γίνει την Κυριακή 22 Μάρτη στις 10 π.μ., στην αίθουσα του 1ου ορόφου του ΕΚΘ.

Τέλος, σύσκεψη με τα σωματεία Οικοδόμων, Χειριστών, Οδηγών και τους εργαζόμενους στον οδικό άξονα Αμβρακία - Ακτιο, έγινε την περασμένη βδομάδα, με πρωτοβουλία των Εργατικών Κέντρων Αγρινίου και Λευκάδας - Βόνιτσας. Από τις 23 Φλεβάρη, οι εργασίες έχουν σταματήσει, μετά από απόφαση της κατασκευαστικής εταιρείας, για δεύτερη φορά μέσα στο Φλεβάρη. Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν την υποχρεωτική άδεια στην οποία τους έθετε η εργοδοσία και από τις 24 Φλεβάρη έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα ενός μήνα και μέρος του Δώρου Χριστουγέννων που τους οφείλονται.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να οργανωθεί Γενική Συνέλευση, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάρουν αποφάσεις για την παραπέρα δράση τους. Στις αρχές του μήνα, οι εργασίες είχαν σταματήσει ξανά, με την εργοδοσία να προβάλλει τότε ως πρόσχημα τις καιρικές συνθήκες. Ομως, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου σημειώνει πως οι ουσιαστικοί λόγοι ήταν διαφορετικοί, όπως φάνηκε στη συνέχεια, όταν η εργοδοσία προχώρησε σε 24 απολύσεις, έξι σε κάθε μια από τις τέσσερις εργολαβίες που υπάρχουν συνολικά στον οδικό άξονα.

Τα Εργατικά Κέντρα απαιτούν η κατασκευαστική εταιρεία να καταβάλει τα δεδουλευμένα, να ανακαλέσει όλες τις απολύσεις και να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις, όπου χρειάζεται, προκειμένου να αποπερατωθεί το έργο. Καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, στους Δήμους και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να πάρουν θέση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ