Τρίτη 3 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΜΕΝΙΔΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ
Αγώνας για δημόσια δωρεάν Υγεία
  • Μαζική σύσκεψη συντονισμού στο Περιστέρι
  • Συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη

Με μία μαζική σύσκεψη, το απόγευμα του Σαββάτου, όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τουλάχιστον 70 φορείς της Δυτικής Αθήνας, του Μενιδίου και της Φυλής συντονίζεται η αγωνιστική δραστηριότητα στην περιοχή για τα φλέγοντα προβλήματα της Υγείας.

Οι αγωνιστικές δράσεις περιλαμβάνουν εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και νοσοκομεία, πικετοφορίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια και θα κορυφωθούν με μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 21 Μάρτη, στις 11 π.μ., στο Περιστέρι.

Την πάλη τους συντονίζουν Λαϊκές Επιτροπές από την περιοχή, σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, σύλλογοι σπουδαστών, Επιτροπές Ανέργων, γυναικείοι σύλλογοι, σωματεία συνταξιούχων και άλλοι φορείς. Στην πλούσια συζήτηση που έγινε το περασμένο Σάββατο, αναδείχθηκε η τραγική κατάσταση που επικρατεί σε όλη την έκταση της Δυτικής Αττικής, όπου κατοικούν κυρίως εργατικά - λαϊκά στρώματα, άνεργοι, νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα. Οι δημόσιες μονάδες Υγείας της περιοχής αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων και εργαζομένων.

«Στόχος είναι να δώσουμε νέα ώθηση στην ενότητα του λαού, των εργαζομένων, σε ένα βασικό ζήτημα, αυτό της Υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά ο εισηγητής, Γιώτης Σαντζαρίδης, εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Αιγάλεω, ενώ ο Γιώργος Γαλανόπουλος, γιατρός στο Νοσοκομείο «Αττικόν», αναφέρθηκε στην καθολική υποβάθμιση του συστήματος Υγείας, σημειώνοντας ότι αυτή η πολιτική είναι επιταγή της ΕΕ για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας. «Δεν είναι τυχαίο ότι τα ιδιωτικά κέντρα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και την ίδια στιγμή οι δημόσιες δομές υποβαθμίζονται. Η πολιτική που θεωρεί την Υγεία εμπόρευμα και κόστος, η υπηρέτηση της ανταγωνιστικότητας είναι η αιτία της υποβάθμισης, των συγχωνεύσεων, των καταργήσεων νοσοκομείων», τόνισε.


Οπως σημειώνεται στο κάλεσμα των φορέων, «η συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για επέκταση του μνημονίου υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης μάς διαβεβαίωσαν ότι "λεφτά δεν υπάρχουν" για την Υγεία, την Πρόνοια, την αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν λέει κουβέντα για την ανάγκη να ανοίξουν άμεσα τα νοσοκομεία και οι κλινικές που έκλεισαν. Αποφεύγει να δεσμευτεί για να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις, που χρειάζονται για να μην κλείσουν και άλλες κλινικές. Δεν λέει κουβέντα για την ανάγκη να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας».

Στις διεκδικήσεις περιλαμβάνονται:

  • Να ξαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής («Αγία Βαρβάρα») πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο.
  • Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας, σε όλους τους δήμους, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη. Να στελεχωθούν οι μονάδες του ΠΕΔΥ.
  • Να περάσει στο δημόσιο σύστημα Υγείας η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού και να λειτουργήσει ως Κέντρο Υγείας αστικού τύπου.
  • Να ενισχυθούν με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τα νοσοκομεία «Αττικόν» και Κρατικό Νίκαιας και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση.
  • Να μην προχωρήσει η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που οδηγεί στο κλείσιμο των δημόσιων ψυχιατρικών νοσοκομείων και θυσιάζει ασθενείς και εργαζόμενους για τα κέρδη των επιχειρηματιών και των ΜΚΟ.
  • Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμιά προϋπόθεση, σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τα μέλη της οικογένειάς τους.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το Σάββατο στο Περιστέρι η πρώτη κινητοποίηση για την Υγεία(2023-02-16 00:00:00.0)
Με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις απαντούν στη διεύρυνση των ΣΔΙΤ και την αθλιότητα των ράντζων(2023-02-14 00:00:00.0)
Την Κυριακή η κινητοποίηση για την Υγεία του λαού(2019-03-14 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την Υγεία από τις Λαϊκές Επιτροπές στον Πειραιά(2015-04-22 00:00:00.0)
Διαφημιστικά κόλπα με τη δημόσια Υγεία(2013-09-06 00:00:00.0)
Να ακυρωθεί η μεταφορά προσωπικού από το «Αγία Βαρβάρα»(2012-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ