Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η θεατρική σκηνή «Εκτός Σχεδίου» ανεβάζει τα «4 πόδια του τραπεζιού»

Η θεατρική σκηνή «Εκτός Σχεδίου» ξεκίνησε και φέτος τις παραστάσεις της. Για φέτος επέλεξε το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «4 πόδια του τραπεζιού».

Σημειώνουν, «Εντεκα χρόνια γεμάτα θέατρο, με σημαντικά έργα του ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου. 11 χρόνια προσπαθούμε να βάλουμε το λιθαράκι μας στο λαϊκό πολιτισμό, στην προοπτική που θέλουμε να ανοίξει για το λαό μας - που για να γίνει, δε χρειάζεται μόνο θέατρο αλλά και συμμετοχή σε αγώνες δυναμικούς, οργανωμένους, με στόχο. 11 χρόνια με συνεργάτες - συναγωνιστές, φίλους αδελφικούς. Με θεατές, συνοδοιπόρους στην προσπάθειά μας.

Με το έργο αυτό ο Καμπανέλλης φωτίζει με θαυμαστό τρόπο τον επιθανάτιο ρόγχο μιας "αγίας οικογένειας", αντιπροσωπευτικό δείγμα της ελληνικής οικονομικής ολιγαρχίας, μια κοινωνική τάξη που σαπίζει, αλλά που καταφέρνει να εξασφαλίσει ακόμα κάποιες ανάσες ζωής.

Εφτά αδέλφια, κληρονόμοι ενός οικονομικού κολοσσού, ζουν κάτω απ' την τυραννία της "παρουσίας" ενός υπέργηρου πατέρα - "φυτού", που διατηρεί το 51% των μετοχών. Πυροδοτούνται ανελέητες ραδιουργίες και λυσσαλέοι καβγάδες ανάμεσά τους, με στόχο την εξασφάλιση της ηγεσίας. Διαπιστώνουν ότι κυνηγούν μια τελειωμένη υπόθεση και ότι επενδύουν σ' ένα μέλλον που δεν το ορίζουν οι ίδιοι και που αργά ή γρήγορα θα τους ξεπεράσει».

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 21.00, στο χώρο των εργατικών κατοικιών Γεροβουνού (Θεοτόκου 33, Καματερό).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ