Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Ντέρμπι συμφερόντων και ανεξέλεγκτες καταστάσεις

Τα σοβαρά έκτροπα που συνέβησαν στο γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» μια ώρα πριν από το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού για την 25η αγωνιστική της Super League, όταν οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν σε ανθρώπους της τεχνικής ηγεσίας των φιλοξενούμενων (Περέιρα, Νικοπολίδης) αλλά και η συνεχόμενη ρίψη αντικειμένων ακόμα και στη διάρκεια του ματς απ' ό,τι αποδείχθηκε ήταν απλά... πρόγευμα. Το κυρίως... πιάτο σερβιρίστηκε χτες στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, όπου παράγοντες των «αιωνίων» πήραν τη σκυτάλη στην ένταση. Τα... αίματα άναψαν από την παρουσία των Βαγγέλη Μαρινάκη από πλευράς Ολυμπιακού και Γιάννη Αλαφούζου από πλευράς των «πρασίνων» στο ΔΣ, όπου βάσει προγράμματος θέμα συζήτησης θα ήταν η περίπτωση του ΟΦΗ και οι συμβάσεις της Λίγκας με «Forthnet» και ΟΠΑΠ. Ετσι... δόθηκε η ευκαιρία να αρχίσουν τα... μεθεόρτια του ντέρμπι αφού η ένταση μεταφέρθηκε στα... επίσημα έδρανα. Αλληλοκατηγορίες, χειροδικίες, βρισιές, αντεγκλήσεις ήταν το αποτέλεσμα ενός ακόμη επεισοδίου στο σίριαλ της μάχης συμφερόντων μεταξύ των επιχειρηματιών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ως πλέον σοβαρό περιστατικό χαρακτηρίζεται η επίθεση που φέρεται να δέχθηκε ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου, από άνθρωπο της προσωπικής φρουράς του Β. Μαρινάκη, όπως καταγγέλθηκε από τον πρόεδρο του «τριφυλλιού», Γ. Αλαφούζο, και αναμενόταν αργά το βράδυ να κατατεθεί μήνυση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης πριν διακοπεί και ανάψουν τα αίματα ήταν η εκτόξευση αλληλοκατηγοριών για τα όσα έγιναν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με τον Ολυμπιακό να κάνει λόγο για ζούγκλα και τον Παναθηναϊκό να ρίχνει ευθύνες για προκλητική συμπεριφορά στον Β. Μαρινάκη. Με αυτά και με αυτά η συνεδρίαση διακόπηκε πρόωρα ενώ ο πρόεδρος της Λίγκας των ομάδων, Γ. Μποροβήλος, αν και παραδέχθηκε ότι ήταν ένα επεισοδιακό ΔΣ δεν αναφέρθηκε στο περιστατικό με τον Β. Κωνσταντίνου, λέγοντας πως οι λύσεις θα πρέπει να δοθούν με νόμους και κανόνες και όχι με αντεγκλήσεις.

Πάντως, στα θέματα που πρόλαβαν και συζητήθηκαν υπήρξε σύμπλευση των «αιωνίων» σε ένα θέμα, αυτό που αφορούσε την ταυτόχρονη παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη σε ΟΠΑΠ και ΑΕΚ, κάτι στο οποίο αντιδρούν και οι δύο.

Ανακοινώνει μέτρα ο υφυπουργός Αθλητισμού

Συνάντηση με εκπροσώπους της Super League, της Football League και της ΕΠΟ θα έχει σήμερα ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, προκειμένου να ανακοινώσει στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου τα νέα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για το ζήτημα της βίας. Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο για συνάντηση, προηγουμένως, του υφυπουργού με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, για το ίδιο ζήτημα.

  • Κάψιμο σε δύο σημεία του χεριού του ήταν το αποτέλεσμα φωτοβολίδας που δέχθηκε ο Κασάμι από πλευράς Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια του αγώνα στο «Απ. Νικολαΐδης». Μάλιστα για το περιστατικό ο παίκτης έδωσε κατάθεση. Επίθεση φέρεται να δέχθηκαν άλλοι δύο ποδοσφαιριστές, οι Αφελάι, Ντομίνγκεζ, καθώς και άνθρωποι από την αποστολή των «ερυθρολεύκων» (Λεμονάκης, Μουρίκης).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ