Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο σαξοφωνίστας Θεόδωρος Κερκέζος στο Μέγαρο Μουσικής

Στις 27 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα εμφανισθεί ο διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένος Ελληνας βιρτουόζος του σαξοφώνου Θεόδωρος Κερκέζος με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε μια μοναδική συναυλία με συμφωνικά έργα επηρεασμένα από την τζαζ και λάτιν μουσική. Στο πόντιουμ ο επιφανής Ρουμάνος μαέστρος Tiberiu Soare γνωστός από τις συναυλίες του με τη Φιλαρμονική του Λονδίνου και την Angela Georgiou και τις διεθνείς περιοδείες του με την Εθνική Ορχήστρα της Ρουμανικής Ραδιοφωνίας που είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της.

Τα έργα που θα ακουστούν είναι από τα μελωδικότερα του είδους και είναι η Κουβανέζικη εισαγωγή και Ενας Αμερικανός στο Παρίσι του George Gershwin, το ποικιλόμορφο Le Boeuf sur le Toit του Darius Milhaud και την σουίτα Tango για σαξόφωνο και ορχήστρα του Astor Piazzolla σε ενορχήστρωση του Θ. Κερκέζου που περιέχει τα γνωστά Oblivion, Adios Nonino, Libertango, Milonga del Angel κ.ά.

Ηδη έχει παρουσιαστεί σε μεγάλες αίθουσες με διάσημες ορχήστρες όπως οι Φιλαρμονικές του Λονδίνου και Αγ. Πετρούπολης στο Royal Festival Hall, Boston Pops στην Boston Symphony Hall, Συμφωνική του Βερολίνου κ.ά.

Οι εμφανίσεις του Θ. Κερκέζου στην Ελλάδα είναι σπάνιες. Πρόσφατα ανακηρύχτηκε Επίτιμο Μέλος της Μεγάλης Ρωσικής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών, ενώ η UNESCO/IAACC και το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας τον τίμησε με έναν από τους υψηλότερους τίτλους το Honorary Doctor of Musical Arts για την προσφορά του ως καθηγητή και ερμηνευτή στη διεθνή μουσική σκηνή. Οι τίτλοι του αυτοί έρχονται να προστεθούν στα βραβεία που έχει πάρει όπως το Editor 's Choice από το Gramophone (για τον πρόσφατο δίσκο του με τη Συμφωνική του Λονδίνου ηχογραφημένο στο θρυλικό Abbey Road Studios), 2 φορές υποψήφιος για τα βραβεία Grammy - Νέα Υόρκη προτεινόμενος από τη δισκογραφική εταιρεία Naxos, 5 αστέρια από τα Fono Forum - Γερμανίας, Yorkshire - Αγγλίας και Maestro - Ισπανίας, 2 φορές το βραβείο Super sonic από το Λουξεμβούργο, Best Seller - Λονδίνο κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ