Σάββατο 14 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ» - ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ
Με «γκρίζες ζώνες» η επαναφορά των απολυμένων

Με «γκρίζες ζώνες» η νέα συγκυβέρνηση θα προχωρήσει στην «επαναφορά» των απολυμένων και των δημοσίων υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα. Αυτό φάνηκε καθαρά στη χτεσινή συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλου, με εκπροσώπους των απολυμένων, των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα και την ΑΔΕΔΥ.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σε ενάμιση μήνα θα επανέλθουν μέσω κινητικότητας περίπου 3.900 απολυμένοι και σε διαθεσιμότητα. Δεν απάντησε όμως τι θα γίνει με τους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα (περίπου 1.600 άτομα), που έχουν καταθέσει αίτηση για να μεταφερθούν σε άλλη θέση εργασίας από την προηγούμενη, ούτε τι θα γίνει με συγκεκριμένες ομάδες απολυμένων που δεν μπήκαν σε διαθεσιμότητα, αλλά αμέσως καταργήθηκαν οι θέσεις τους και οι φορείς τους και απολύθηκαν. Αυτές οι ομάδες χαρακτηρίστηκαν από όλους σχεδόν τους εργαζόμενους «γκρίζες ζώνες».

Επίσης, φάνηκε πως η κυβέρνηση δεν μιλά για επανατοποθέτηση αλλά για νέο διορισμό, που αυτό μπορεί να σημαίνει και χειροτέρευση των όρων εργασίας.

Δήλωσε, επίσης, ότι δεν πρόκειται να χορηγηθούν σε όσους επανατοποθετηθούν οι μισθολογικές και λοιπές απώλειές τους για το διάστημα που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα ή είχαν απολυθεί.

Η εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, Β. Πανουτσάκου, επισήμανε ότι η κυβέρνηση κάνει πίσω ακόμα και από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις περί κατάργησης των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. Αν πραγματικά ήθελε να λύσει το πρόβλημα για όλους, δεν θα δημιουργούσε «γκρίζες ζώνες» και θα προωθούσε μία νομοθετική ρύθμιση για όλους χωρίς εξαιρέσεις. Τόνισε ότι για το ΠΑΜΕ είναι αδιαπραγμάτευτη απαίτηση η άμεση χορήγηση όλων των απωλειών και να μπει τέρμα στην ομηρία και τη μερική απασχόληση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών με την επανατοποθέτησή τους σε θέσεις 8ωρης απασχόλησης. Ζήτησε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση των απαγορεύσεων και των περιορισμών στις προσλήψεις, σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ