Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Μόνιμο προσωπικό και όχι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι

Την τρίμηνη παράταση της λειτουργίας του προγράμματος, μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), με το οποίο απασχολούνται 21 εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές του Δήμου αποφάσισε προχτές ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας, μετά από σχετική εισήγηση του δημάρχου, Κ. Πελετίδη. Ξεκάθαρη θέση της δημοτικής αρχής είναι η εναντίωση στο σύστημα ενοικιαζόμενων εργαζόμενων και για το λόγο αυτό προτίθεται να διεκδικήσει από τη νέα κυβέρνηση τη διασφάλιση μόνιμων θέσεων εργασίας στο δήμο.

Σύμφωνα με την απόφαση, στο διάστημα των τριών μηνών που θα παραταθεί το πρόγραμμα, ο δήμαρχος θα αναλάβει πρωτοβουλία να διεκδικήσει από τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να διασφαλιστούν μόνιμες θέσεις εργασίας στο Δήμο για τους συγκεκριμένους εργαζομένους, αλλά και για όλους τους άλλους που εργάζονται στο Δήμο με διάφορα προγράμματα ή άλλου είδους σχέσεις εργασίας, με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μάλιστα, ο Κ. Πελετίδης κάλεσε και τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την προσπάθειά του αυτή.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος στηλίτευσε τις αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζονται με εντολές της ΕΕ. Τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή τάσσεται εναντίον του συστήματος των «ενοικιαζόμενων» εργαζόμενων είτε μέσω των ΜΚΟ είτε μέσω άλλων τρόπων, που τους κρατούν ομήρους και τους εκμεταλλεύονται για εκλογική πελατεία. «Η Δημοτική Αρχή θέλει τους 21 εργαζόμενους να εργάζονται για τις κοινωνικές μας δομές με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι μέσω ΜΚΟ και άλλων προγραμμάτων», υπογράμμισε ο Κ. Πελετίδης. Ενημέρωσε, τέλος, το Σώμα για την πρόσφατη πρωτοβουλία των Δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» οι οποίοι αναφέρουν: «Απαιτείται και έχουν υποχρέωση, κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, να πάρουν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται ώστε το συγκεκριμένο πρόγραμμα να περάσει στην αποκλειστική ευθύνη, αρμοδιότητα, έλεγχο και χειρισμό των κρατικών κοινωνικών δομών και υπηρεσιών».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org