Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στην κατάψυξη και χτες η χώρα

Eurokinissi

Στην κατάψυξη ήταν και χτες μεγάλο μέρος της χώρας. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τα χιόνια και οι άνεμοι εξακολουθούσαν να προκαλούν προβλήματα σε ορισμένες περιοχές. Ωστόσο, οι χιονοπτώσεις που ταλαιπώρησαν μεγάλο μέρος της χώρας μας το προηγούμενο τριήμερο ήταν χτες παροδικές και εκδηλώθηκαν στα νότια και ανατολικά τμήματα. Σε ό,τι αφορά τους βοριάδες, στο Αιγαίο είχαν αρχικά ένταση 6 - 8 μποφόρ αλλά μέσα στη μέρα άρχισαν να εξασθενούν, με περαιτέρω εξασθένηση το βράδυ. Πάντως, κανονικά διεξάγονταν τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και την εξασθένηση των ανέμων. Χωρίς προβλήματα διεξάγονταν τα δρομολόγια των πλοίων και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Την ίδια ώρα, κλειστά παρέμειναν πολλά σχολεία, κυρίως στα βόρεια και στα ανατολικά προάστια της Αττικής. Η κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να μείνει χωρίς ρεύμα η ευρύτερη περιοχή των Σφακίων και της Κανδάνου στα Χανιά της Κρήτης, ενώ δύο λεωφορεία του ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνης που μετέφεραν μαθητές εγκλωβίστηκαν σε περιοχές των Χανίων όπου είχε σημειωθεί έντονη χιονόπτωση. Στην πρώτη περίπτωση, ένα λεωφορείο με τρεις μαθητές εγκλωβίστηκε στη Μαλάξα, ενώ στη δεύτερη, στον Σαμωνά Αποκορώνου, τέσσερις ακόμα μαθητές παρέμειναν στο λεωφορείο περιμένοντας τον εκχιονισμό του δρόμου. Στη Μαλάξα, λίγο πριν τις 10.30 το πρωί, περιπολικό από τα Χανιά πήγε στο σημείο και παρέλαβε τους μαθητές για να τους μεταφέρει στα σπίτια τους. Στον Σαμωνά, στο δρόμο προς Ραμνί, περιπολικό από το Αστυνομικό Τμήμα Βάμου, ανέλαβε να απομακρύνει τα παιδιά από το λεωφορείο. Εξαιτίας της χιονόπτωσης κλειστές ήταν οι οδικές αρτηρίες από την τοποθεσία Κεφάλι στους Λάκκους έως το οροπέδιο Ομαλού, από τον οικισμό Τεμένια έως το οροπέδιο Ομαλού, από τον οικισμό Ελος προς Κίσσαμο και από τον οικισμό Ιμπρος προς Σφακιά. Στην Αλεξανδρούπολη από προχτές εξακολουθούσε να είναι καλυμμένη από νερά η γραμμή του ΟΣΕ με συνέπεια να έχει διακοπεί η κυκλοφορία των τρένων.

Στο μεταξύ, αποκλεισμένες ήταν οι Κοινότητες Μεσοκώμης, Ροσκάς και Ψιανών του Δήμου Καρπενησίου, ενώ στον ίδιο δήμο χωρίς ρεύμα έμειναν οι Κοινότητες Αμπλιανης και Μεσοκώμης. Οι χαμηλές θερμοκρασίες διατηρήθηκαν και χτες. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει ότι βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σήμερα κυρίως στη Βόρεια και στη Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές της θα παρουσιάσει άνοδο σε όλη τη χώρα. Παρ' όλα αυτά, θα κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org