Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μια νέα συμφωνία με όποιο όνομα θα έχει παλιούς και νέους αντιλαϊκούς όρους

Η δευτερολογία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

  • Ο,τι όνομα και αν έχει η συμφωνία προς το παρόν, θα παραμένει σε ισχύ το μεγαλύτερο μέρος των μνημονιακών μέτρων και το υπόλοιπο θα καλυφθεί με άλλα ισοδύναμα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα, με βάση τον ΟΟΣΑ, είτε την «εργαλειοθήκη» του, είτε τις περιβόητες μεταρρυθμίσεις του.
  • Είναι πρόβλημα να θέλεις με αναφορές στην περηφάνια του ελληνικού λαού να καλύψεις και να κρύψεις τα διαπιστευτήριά σου στην ΕΕ και τους κανόνες της, το συμβιβασμό σου με τη φτώχεια, τα ψίχουλα που υπόσχεσαι - και μάλιστα κουτσουρεμένα - σε ένα λαό που έχει χάσει τα πάντα.
  • Δεν μπορεί η σημαία της Ιστορίας των λαϊκών αγώνων και του κινήματος να μπει κάτω από τη σημαία της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων και των μνημονίων.
  • Η διαμάχη «μερκελιστών» και «ομπαμιστών» δεν αφορά τα συμφέροντα του λαού. Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος όταν επιλέγει απλά τον τρόπο και το χρόνο σφαγής των δικαιωμάτων του.
  • Ο λαός να μη μένει στη γωνία, ούτε στον καναπέ, ούτε να γίνει χειροκροτητής σε διάφορες παρελάσεις των κυβερνητικών επιλογών. Να οργανώσει τώρα την πάλη του, να χαράξει γραμμή πάλης, κάτω από τις δικές του σημαίες, κι όχι κάτω από ξένες σημαίες.

ΣΕΛ.  4  -  5

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ