Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν με νέα απεργία στη «Forthnet»

Με απεργία μεθαύριο, Πέμπτη, συνεχίζουν να διεκδικούν οι εργαζόμενοι της «Forthnet» την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Τη νέα απεργία έχει αποφασίσει η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους στην περιφρούρηση από νωρίς το πρωί στο κτίριο του Ταύρου και στις 11 π.μ. σε νέα Γενική Συνέλευση.

Το Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet - Netmed» καλεί τους εργαζόμενους να μετατρέψουν σε μπούμερανγκ τις πιέσεις της εργοδοσίας, που μπροστά στην απεργία επιδιώκει να απομακρύνει τους εργαζόμενους από το σωματείο και τη δράση του: «Στο inbound του τεχνικού και στο εμπορικό, μεταξύ άλλων, κόβει τις άδειες των Χριστουγέννων, καλεί τους συναδέλφους να στείλουν mail με προτάσεις και παράπονα για τους όρους και τις συνθήκες εργασίας, ώστε να ληφθούν υπόψη και να παρθούν μέτρα. Ποιον πάει να κοροϊδέψει; (...) Στο outbound του τεχνικού απομονώνει σε δωματιάκια συναδέλφους και τους λέει ότι το πρόγραμμα Δεκέμβρη - Γενάρη, που περιλαμβάνει και τις άδειες μας, δεν είναι οριστικό. Θα πάρει τελική μορφή ανάλογα με τον φόρτο δουλειάς λόγω της χριστουγεννιάτικης προσφοράς και... ανάλογα με το πόσοι θα απεργήσουν και πόσες απεργίες θα γίνουν!».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Αμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων - Να σταματήσουν οι απολύσεις. Υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης, να προσληφθούν από τη «Forthnet» όλοι οι «ενοικιαζόμενοι», να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Να προχωρήσει ο έλεγχος, που ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες του Σωματείου, στους χώρους εργασίας και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που αντιστοιχούν στις ιδιαιτερότητες της δουλειάς. Να σταματήσουν η πίεση και η εντατικοποίηση, να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση, κατάργηση των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων. Κάτω τα χέρια από την προσαύξηση 75% για τη δουλειά την Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ