Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στις άλλες πόλεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δυναμικό ήταν το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη νέα αντεργατική επέλαση κυβέρνησης - ΕΕ, ενώ παράλληλα στη Βουλή συνεχιζόταν η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό. Πλήθος κόσμου, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νεολαία συμμετείχαν σε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, και στη συνέχεια στην πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στην κεφαλή της πορείας το μεγάλο πανό της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ με το σύνθημα: «Δύο δρόμοι υπάρχουν: Υποταγή και εξαθλίωση, ή αγώνας και επιβίωση». Στη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους μίλησε ο Γιώργος Καραγιάννης, πρόεδρος του Σωματείου Γραφικών Τεχνών Κ. Μακεδονίας.

Δυναμική συγκέντρωση - πικετοφορία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στο Βόλο, το ΠΑΜΕ οργάνωσε μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. «Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση» ήταν το μήνυμα και στη συγκέντρωση που έγινε στην Πάτρα. Συγκέντρωση έγινε στην Ξάνθη στην πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης.

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Σε τρεις συνοικίες του Ηρακλείου οργάνωσε συγκεντρώσεις το πρωί της Κυριακής, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. «Κάτω ο αντιλαϊκός - αντεργατικός προϋπολογισμός», «Οχι στην ισοπέδωση του ασφαλιστικού», ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αλικαρνασσό, στο Ατσαλένιο και τα Καμίνια - Δειλινά. Διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες των συνοικιών, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις και τους κάλεσαν να μην επιτρέψουν το σφαγιασμό των δικαιωμάτων τους, να εμποδίσουν τα σχέδια της κυβέρνησης με τη μαζική συμμετοχή τους στον αγώνα.

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, έκαναν την Παρασκευή το Σωματείο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, τα ΔΣ των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Επέδωσαν στην Αντιπεριφερειάρχη ψήφισμα ενάντια στην επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ