Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ - ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΜΑΝΕΣΗ
Συγκέντρωση σήμερα για το εργοδοτικό έγκλημα

Με την οργάνωση αγωνιστικής συγκέντρωσης, σήμερα, Τρίτη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στο Βόλο, αντιδρά το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», στο εργοδοτικό έγκλημα που έγινε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στη Χαλυβουργία του Μάνεση στο Βελεστίνο με θύμα τον 49χρονο εργάτη Χρήστο Ανεστιάδη. Δουλεύοντας στη βάρδια του ο εργάτης, στις 9.30 το βράδυ, έπεσε μέσα σε μια σκοτεινή δεξαμενή, σ' ένα χώρο που ποτέ δεν πρέπει να πηγαίνει εργάτης ασυνόδευτος. Κανείς από τη διεύθυνση του εργοστασίου δεν τον έψαξε, όταν άργησε να γυρίσει στο πόστο του και, τελικά, βρέθηκε από την Πυροσβεστική νεκρός στην τσιμεντένια δεξαμενή.

Το Συνδικάτο καλεί όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, διεκδικώντας, αγωνιστικά, μέτρα προστασίας και υγιεινής των εργαζομένων, όχι μόνο στα εργοστάσια του Μάνεση, αλλά και σε κάθε χώρο δουλειάς. Καλεί, επίσης, τα εργατικά σωματεία να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις στις οποίες θα συζητήσουν και θα αναδείξουν αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα, που άπτεται της ίδιας της ζωής των εργαζομένων.

Καταγγέλλοντας το έγκλημα στη Χαλυβουργία, το Συνδικάτο, ανάμεσα στα άλλα, τονίζει: «Στο κρεματόριο του Μάνεση μετράμε ήδη 10 νεκρούς συναδέλφους μας μεταλλεργάτες. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το έγκλημα αναδεικνύουν στο έπακρο την ασυδοσία βιομηχάνων, κυβέρνησης, οι οποίοι μπροστά στην εξασφάλιση του κέρδους και της ανταγωνιστικότητάς τους δεν υπολογίζουν καθόλου μα καθόλου την ανθρώπινη ζωή. Γιατί γι' αυτούς τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων τα μετράνε με κόστος, το οποίο αφαιρείται από τα κέρδη τους. Ο μόνος που μπορεί να βάλει φρένο στις αυθαιρεσίες τους είναι οι ίδιοι οι εργάτες, οι οποίοι οργανωμένα, απαλλαγμένοι από φωνές που τους θέλουν σύμμαχους με τον βιομήχανο, μοιρολάτρες και υπόδουλους, αγωνιστικά να απαιτήσουν μέτρα προστασίας, μεροκάματα και μισθούς τα οποία να τους εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς όρους ζωής και όχι να αναγκάζονται να δουλεύουν 12ωρα χωρίς μέρα ανάπαυσης, επειδή η εργοδοσία έχει επιβάλει μειώσεις μισθών και ημερομισθίων. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι η συνεχής υποχώρηση των εργαζομένων στις ορέξεις της εργοδοσίας επιδεινώνει τη ζωή των εργαζομένων με τραγικά αποτελέσματα τα συνεχή ατυχήματα, πολλά εκ των οποίων σοβαρά, αλλά και θανατηφόρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ