Παρασκευή 8 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Χωρίς ανάπαυλα η συνέχεια

Η πορεία του Ασφαλιστικού, οι εκτιμήσεις των απεργιακών κινητοποιήσεων, αλλά και η τακτική του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος το επόμενο διάστημα, συζητήθηκαν σε σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών που διοργάνωσε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Μυτιλήνης. Παράλληλα, αποφασίστηκε ομόφωνα μια σειρά πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα, προκειμένου το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε: Να συνεχιστούν οι ενημερωτικές περιοδείες των συνδικαλιστικών στελεχών στους εργασιακούς χώρους και στα χωριά. Να ενταθεί η προσπάθεια, ώστε σε κάθε εργασιακό χώρο να δημιουργηθεί επιτροπή αγώνα. Να αναπτυχθεί κοινή δράση μαζί με τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους αγρότες και η διοίκηση του ΕΚ να αναλάβει πρωτοβουλία πρόσκλησής τους το επόμενο διάστημα.

Ακόμα, στη σύσκεψη δόθηκε εξουσιοδότηση στην Εκτελεστική Επιτροπή της διοίκησης του ΕΚ να αποφασίσει την κάθοδο σε κινητοποίηση με στάσεις εργασίας ή 24ωρη απεργία στις 14 Ιούνη, σύμφωνα με την πρόταση της ΔΑΣ και το πλαίσιο διεκδίκησης που κατέθεσε στην ολομέλεια της ΓΣΕΕ και απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Επίσης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση σύσκεψης για τους ανέργους, μέσα στο μήνα. Τέλος, αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής αλλοδαπών, με σκοπό την πρόσκληση όλων των αλλοδαπών σε σύσκεψη που θα διοργανωθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ