Σάββατο 22 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων

Τη συνέχιση της αποχής από 25 Νοέμβρη έως 5 Δεκέμβρη αποφάσισαν στη χτεσινή έκτακτη Ολομέλεια των Προέδρων τους, οι δικηγορικοί Σύλλογοι όλης της χώρας. Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε να γίνει δημοψήφισμα στις 2-3 Δεκέμβρη για το νέο αντιλαϊκό Σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Να υπογραμμιστεί ότι η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» καταδίκασε αυτήν τη λογική σε πρόσφατη ανακοίνωσή της για τον ΔΣΑ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «...ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία του ΔΣ, επιδιώκοντας να παρακάμψουν τη διαδικασία της ΓΣ, που είναι το ανώτατο όργανο του Συλλόγου, αποφάσισαν, αντί γι' αυτήν, να προκηρύξουν ένα "δημοψήφισμα"! Από ορισμένους μάλιστα συμβούλους "έπεσε" και η ιδέα της "ηλεκτρονικής ψηφοφορίας"! Ζήλεψαν, φαίνεται, το "συνάδελφό" τους πρύτανη του ΕΚΠΑ, που μαζί με την κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ για να περικυκλώσουν τις σχολές και να χτυπήσουν τους φοιτητές και που, μετά από αυτήν την άγρια επίδειξη αυταρχισμού, εισηγείται "ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα" των φοιτητών για τις μορφές των κινητοποιήσεών τους! Ετσι, οι δικηγόροι θα "κινητοποιούνται" από την πολυθρόνα του γραφείου τους και αν είναι μάλιστα μισθωτοί στις μεγάλες δικηγορικές εταιρείες και τα μεγαλογραφεία, θα στέλνουν την "ηλεκτρονική ψήφο" τους με την εργοδοσία πάνω απ' το κεφάλι τους».

Οπως τονίζει: «Πρόκειται για εξέλιξη που αντικειμενικά συμπίπτει με παρόμοιες αντιδραστικές διαδικασίες που προωθούνται από την κυβέρνηση, κατ' απαίτηση του ΣΕΒ και του μεγάλου κεφαλαίου, μέσα από τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο. Θέλουν να βάλουν πρόσθετα εμπόδια στην κήρυξη της απεργίας και γενικότερα στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων κατά της αντιλαϊκής πολιτικής».

Να σημειωθεί ότι η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων καλεί τους δικηγόρους να πάρουν την υπόθεση του αγώνα για τα δικαιώματά τους στα χέρια τους, να συμμετάσχουν μαζικά στη συνέχιση των κινητοποιήσεων των δικηγόρων και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 27 Νοέμβρη, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 11 το πρωί στην Ομόνοια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ