Σάββατο 22 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ
Καταγγελία με αφορμή το θάνατο σε τροχαίο

Την έλλειψη γιατρού και ασθενοφόρου στη Δυτική Σάμο, με αφορμή το θάνατο 34χρονου σε τροχαίο στον Αγ. Κωνσταντίνο την περασμένη Πέμπτη, καταγγέλλει με χτεσινή του ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Σάμου. Επίσης, το ΕΚ αναφέρει πως ανάλογο περιστατικό, που οδήγησε στο θάνατο μια γυναίκα, συνέβη πριν λίγο καιρό στο Μαραθόκαμπο.

Το ΕΚ Σάμου επισημαίνει πως «την κατάσταση αυτή και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης είχαμε επισημάνει με παράσταση στη ΔΥΠΕ Πειραιά και στο ΕΚΑΒ στις 31 Οκτώβρη 2014 μαζί με το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, την προοδευτική κίνηση γυναικών Σάμου και τη Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου». Προσθέτει, δε, ότι «αυτή είναι η πολιτική του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μια πολιτική που ιδιωτικοποιεί και κάνει εμπόριο την Υγεία κομμάτι - κομμάτι, που απολύει εργαζόμενους, που δημιουργεί ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υγειονομικά υλικά, που κλείνει νοσοκομεία και κέντρα Υγείας, που αφήνει τα νησιά μας χωρίς ασθενοφόρα».

Το ΕΚ καλεί τους εργαζόμενους στην 24ωρη γενική απεργία και απαιτεί την άμεση στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας στα νησιά, προσλήψεις άμεσα μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, καμία μονήρης ειδικότητα. Επίσης, αυτόνομο, πλήρως στελεχωμένο ΕΚΑΒ που να καλύπτει τις ανάγκες του σαμιακού λαού, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org