Τρίτη 18 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ «EUROMEDICA»
Αντιστέκονται οι εργαζόμενοι στις ατομικές Συμβάσεις

Από την κινητοποίηση το Σάββατο
Από την κινητοποίηση το Σάββατο
Αντιστέκονται στις επιδιώξεις του ομίλου «Euromedica» για επιβολή ατομικών Συμβάσεων Εργασίας οι εργαζόμενοι καθώς ήδη σε συγκεκριμένα εργαστήρια επιστράφηκαν μαζικά ανυπόγραφες οι ατομικές Συμβάσεις, ενώ το Σάββατο το πρωί διαδήλωσαν μαζί με τα κλαδικά σωματεία εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας και Πειραιά έξω από διαγνωστικό εργαστήριο στην Αγία Παρασκευή.

Η εργοδοσία του ομίλου, εφαρμόζει συστηματικά τα τελευταία χρόνια την απλήρωτη εργασία. Σήμερα, στους επί μήνες απλήρωτους εργαζόμενους, επιδιώκει να επιβάλει νέα ωράρια εργασίας μέσω ατομικών Συμβάσεων. Πραγματική επιδίωξη είναι το βάθεμα της εκμετάλλευσης τόσο με τη διεύρυνση των ωραρίων όσο και με τη μείωση των μισθών. Με αποφασιστικότητα, οι εργαζόμενοι απάντησαν τόσο στην τρομοκρατία, όσο και στους καθησυχασμούς ότι δήθεν δε θα θιχτούν μισθολογικά δικαιώματα.

«Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία βρίσκονται σε επιφυλακή. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική απόσυρση των ατομικών συμβάσεων, μέχρι την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων, μέχρι την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης», σημειώνουν τα κλαδικά σωματεία Αθήνας και Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ