Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στη γύρα για χορηγούς...

Είναι γνωστό ότι η υποχρηματοδότηση της ανώτατης εκπαίδευσης έχει οδηγήσει πολλά Ιδρύματα και ειδικά τα ΤΕΙ σε οριακές καταστάσεις. Από την πλευρά των διοικήσεων των Ιδρυμάτων, όμως, επιχειρείται να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση με ανταποδοτική λειτουργία ή/και με στροφή προς την αγορά.

Σε αυτήν τη λογική, από τη διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας εξετάζεται μια πρόταση να ανοίξει μια ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΤΕΙ με τίτλο «ηλεκτρονικός κουμπαράς», όπου όποιος προαιρείται θα δηλώνει και θα καταθέτει ένα ποσό από 10 ευρώ και πάνω για τις ανάγκες του ΤΕΙ. Αντί για διεκδίκηση χρηματοδότησης δηλαδή, να κάνουν... έρανο!

Επειδή, όμως, δε ζούμε στην αρχαία Ελλάδα που επικαλείται η πρόταση, αλλά στην εποχή του καπιταλισμού και μάλιστα της σήψης τους, η πρόταση περιλαμβάνει ως αντιστάθμισμα για όποιον δώσει ποσό από 1.000.000 ευρώ και πάνω να μπορεί να διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Ιδρυμα! Είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη πρόταση απευθύνεται σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως επίσης και το αντιστάθμισμα για όσους δώσουν από 500.000 ευρώ και πάνω ότι θα διαφημίζονται σε ερευνητικά προγράμματα και στις δομές διασύνδεσης του Ιδρύματος με την αγορά και την επιχειρηματικότητα...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ