Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αγωνιστικό μαθητικό ραντεβού σήμερα στις 12 μ. στα Προπύλαια

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Από τα μπλοκ των μαθητών στο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη
Από τα μπλοκ των μαθητών στο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη
Σε νέα κινητοποίηση, σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια, καλούν μαθητές από σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά. Μετά τις δεκάδες μαθητικές διαδηλώσεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών, οι μαθητές συνεχίζουν και δηλώνουν:

«Θέλουμε ένα σχολείο που θα μας μορφώνει και δεν θα μας εξοντώνει, που δεν θα κοιτάει τους γονείς μας στην τσέπη, αλλά θα δίνει ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά. Το σχολείο που έχουν ετοιμάσει η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι κυβερνήσεις που την στηρίζουν, έχει κάνει την Παιδεία εμπόρευμα, μοιράζει σκόρπιες γνώσεις και δεξιότητες ανάλογα με αυτά που θέλουν να μαθαίνουμε για να είμαστε, όπως οι ίδιοι λένε, φτηνοί, ευέλικτοι εργαζόμενοι με το κεφάλι σκυφτό. Ως εδώ! Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση!».

Οι μαθητές καλούν επίσης τα νέα μαθητικά συμβούλια να μπουν μπροστά και να οργανώσουν τον αγώνα σε κάθε σχολείο. Να συγκροτηθούν συντονιστικά σε κάθε περιοχή και να δοθεί συνέχεια στον αγώνα των μαθητών με κινητοποιήσεις, κλεισίματα δρόμων, μαθητικές συναυλίες, συνεντεύξεις Τύπου, οργάνωση εξορμήσεων σε γειτονιές για να γίνουν γνωστά τα αιτήματά τους.

Νέα μαχητική πορεία πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι μαθητές σχολείων της Βέροιας συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στο «νέο λύκειο» και την «τράπεζα θεμάτων», για την κάλυψη όλων των αναγκών σε εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου και από εκεί με πορεία, που πήρε και το χαρακτήρα πανεξόρμησης, ενημέρωσαν το λαό της πόλης για τα αιτήματά τους. Οι μαθητές έδωσαν νέο ραντεβού για το μεθεπόμενο Σάββατο, 15 Νοέμβρη, οπότε προγραμματίζουν συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα. Συγκέντρωση και πορεία έκαναν προχτές και οι μαθητές στην Πτολεμαΐδα.

Στη Θεσσαλονίκη, οι αγωνιστικές ομάδες μαθητών καλούν σε συναυλία αύριο, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και στη συνέχεια σε συνεδρίαση των εκλεγμένων σε 5μελή και 15μελή για την οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης για τα οξυμένα προβλήματα στα σχολεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με μαζικές κινητοποιήσεις απαιτούν μέτρα προστασίας της υγείας τους (2020-09-29 00:00:00.0)
Στις 21 Οκτώβρη βγαίνουμε στους δρόμους! (2008-10-16 00:00:00.0)
Με μεγαλύτερη μαζικότητα και ενθουσιασμό (2006-10-18 00:00:00.0)
Και οι μαθητές στον αγώνα (2001-10-18 00:00:00.0)
Μαθητικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη (2000-10-14 00:00:00.0)
Στο ρυθμό των μαθητών (1999-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ