Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα ο Ειδικός Σύμβουλος για το Κυπριακό

Με τον νέο Ειδικό Σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Εσπαν Μπαρθ Αϊντε συναντάται σήμερα στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος. Νωρίτερα, ο Αϊντε προγραμματίζεται να συναντηθεί και με τον γγ του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Αν. Μητσιάλη.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ πριν από λίγες μέρες είχε επαφές στην Τουρκία με την τουρκική ηγεσία, και δημοσίευμα της «Χουριέτ» ανέφερε πληροφορίες ότι επεξεργάζεται «φόρμουλα» για τη μοιρασιά των φυσικών πόρων της Κύπρου. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, μεταβαίνει στο Νησί αύριο και μεθαύριο.

Θυμίζουμε ότι στη Λευκωσία μεταβαίνει την Παρασκευή και ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον Ευ. Βενιζέλο προκειμένου να μετάσχουν σε σύσκεψη των ηγεσιών των κυπριακών κομμάτων («Εθνικό Συμβούλιο»).

Το Σάββατο, ο Αντ. Σαμαράς και ο Κύπριος Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης ταξιδεύουν στο Κάιρο για την τριμερή συνάντηση κορυφής με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, με άξονα την προώθηση χάραξης ΑΟΖ μεταξύ των τριών κρατών, όπως και τη διάνοιξη κι άλλων πεδίων κερδοφορίας που ενδιαφέρουν τα μονοπώλια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ