Σάββατο 1 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Η πράξη διαλύει όποιες αυταπάτες

Στη ρότα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφάρμοζε η προηγούμενη δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ, βαδίζει και η νέα δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων του, στο Δήμο Τυρνάβου. Την επισήμανση κάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και αναφέρονται σε συγκεκριμένα παραδείγματα που είναι «δείγματα γραφής», όπως:

-- Η άρνηση ικανοποίησης συγκεκριμένων αιτημάτων που με υπομνήματά τους υπέβαλαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η Λαϊκή Επιτροπή Τυρνάβου, για την ανακούφιση των ανέργων και των οικονομικά ανήμπορων δημοτών.

-- Η αύξηση των ανταποδοτικών τελών για καθαριότητα και φωτισμό για τα σπίτια κατά 14% στον Αμπελώνα, και μέχρι 53% στα καταστήματα των κοινοτήτων Βρυοτόπου, Ροδιάς και Δελερίων, καθώς επίσης και η αύξηση για τέλη των κοινόχρηστων χώρων κατά 25% στον Αμπελώνα και μέχρι 200% στα διαμερίσματα Βρυοτόπου, Ροδιάς και Δελερίων, με πρόσχημα την «εφαρμογή πολιτικής ισονομίας στα μέτρα του δυνατού».

«Ο λαός του Τυρνάβου - επισημαίνουν - δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για τη νέα δημοτική αρχή και το ρόλο που αυτή θα παίξει από εδώ και πέρα. Εγκαιρα είχαμε επισημάνει προεκλογικά ότι όλοι αυτοί οι οποίοι εμφανίζονταν ως ανεξάρτητοι, αυτοδιοικητικοί, αριστεροί κ.λπ. θα προωθήσουν το αντιλαϊκό πλαίσιο του "Καλλικράτη", μακριά από τις προσδοκίες για μια άλλη πολιτική στο δήμο, που έστω θα ανακούφιζε τις λαϊκές οικογένειες. Αυτοί που προεκλογικά για την υφαρπαγή της ψήφου "έσκιζαν" τα μνημόνια, μόλις ανέλαβαν άρχισαν τις φορομπηχτικές πολιτικές, την εφαρμογή μνημονίων και αντιλαϊκών νόμων».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε τις παραπάνω επιλογές και αποφάσεις της δημοτικής αρχής και ζητάει την άμεση ανάκλησή τους και την άμεση συζήτηση με βάση τα αιτήματα που έθεσαν η Λαϊκή Επιτροπή και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Ταυτόχρονα δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παλεύει για:

* Ουσιαστική μείωση έως κατάργηση των ανταποδοτικών τελών και τοπικών φόρων για τις λαϊκές οικογένειες, με παράλληλη αύξηση σε μεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες κ.λπ.

* Επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δήμων για τη λειτουργία των υπηρεσιών.

* Επιστροφή των παρακρατηθέντων χρημάτων από την κυβέρνηση, που έχουν εισπραχθεί από φόρους και δεν έχουν αποδοθεί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ