Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τα φασιστοειδή αυτοαποκαλύπτονται και προκαλούν

Αποθρασυνόμενοι από τη στάση ανοχής του υπουργείου Παιδείας σε όλη την κλίμακα της διοικητικής του ιεραρχίας και αξιοποιώντας τις πρόσφατες απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Λοβέρδου, ο οποίος εισήγαγε τη θεωρία των «δύο άκρων» στην εκπαίδευση και δε δίστασε να ταυτίσει το φασισμό - ναζισμό με τον κομμουνισμό, τα φασιστοειδή που συγκρότησαν ψηφοδέλτιο με τίτλο «Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών», για τις εκλογές στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης που θα γίνουν στις 5 Νοέμβρη, έριξαν τις μάσκες τους.

Οι δύο υποψήφιοι φιλοξενούνται στο επίσημο site της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής, όπου έδωσαν συνέντευξη - πραγματικό περιβόλι. Προαναγγέλλουν, μάλιστα, και την ίδρυση πανελλαδικής φασιστικής παράταξης σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στη συνέντευξή τους, γίνονται κήρυκες του ρατσιστικού μίσους και της ξενοφοβίας ξεσπαθώνοντας ενάντια στους μετανάστες, παιδιά των οποίων φοιτούν και στα σχολεία τους. Επαναλαμβάνουν τη γνωστή φασιστική καραμέλα ότι δεν είναι τάχα ναζιστές, αλλά πατριώτες.

Αποκαλύπτουν, ακόμα, ότι έχουν και το σχετικό φασιστικό παρελθόν δράσης, για το οποίο προφανώς επιβραβεύτηκαν ο μεν ένας με τη θέση του Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου, που σε λίγο θα κρατήσει και τον πέλεκυ της «αξιολόγησης», ο δε άλλος, προερχόμενος από τα σπλάγχνα του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού, ως στέλεχος της ΔΑΚΕ, υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Χαλκιδικής, αιρετός της ΔΑΚΕ στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής και αντιπρόσωπός της στα συνέδρια της ΔΟΕ.

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, καλεί τους εκπαιδευτικούς να απομονώσουν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και σημειώνει: «Η πατριδοκαπηλεία (το «πατρίς - θρησκεία - οικογένεια» της χούντας) ήταν πάντα γνώρισμα των φασιστών, αλλά οι πολιτικοί τους πρόγονοι - ταγματασφαλίτες και γερμανοτσολιάδες - μπήκαν στην υπηρεσία των ναζιστών κατακτητών της πατρίδας μας και μαζί τους ματοκύλισαν το λαό που πάλευε ενάντια στους κατακτητές μέσα από το ΕΑΜ.

Η πραγματική πατρίδα του φασισμού είναι τα κέρδη των αφεντικών τους, τα κέρδη των καπιταλιστών, αυτούς υπηρετούν και από αυτούς στηρίζονται.

Ο γνήσιος λαϊκός πατριωτισμός καμιά σχέση δεν έχει με το εθνικιστικό μίσος κι ο λαός μας όταν χρειάστηκε το απέδειξε.

Οι χρυσαυγίτες αποτελούν γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος, επιχειρούν να εισβάλουν και στην εκπαίδευση για να σπείρουν το ρατσιστικό μίσος στους δασκάλους και στα παιδιά του λαού μας.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Ο φασισμός - ναζισμός δεν είναι μια ακόμα ιδεολογία. Είναι το ίδιο το έγκλημα. Το ναζιστικό δηλητήριο του ρατσισμού δεν έχει θέση στα σχολεία!»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει την παρουσία φασιστών στη Μαλακάσα(2020-05-19 00:00:00.0)
Εξω οι φασίστες από τα σωματεία!(2015-06-05 00:00:00.0)
Φωνάζει ότι είναι «δημοκράτης» και αντικομμουνιστής(2014-10-22 00:00:00.0)
Για το ψηφοδέλτιο εκπαιδευτικών της Χρυσής Αυγής(2014-10-15 00:00:00.0)
Επίθεση φασιστοειδών στη Σέκλιζα Καρδίτσας(2014-04-24 00:00:00.0)
Περαστικοί έτρεψαν σε φυγή φασιστοειδές που επιτέθηκε σε μετανάστες(2013-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ