Τρίτη 21 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Ανακάλυψαν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας

Τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΣΕΑΜ (ΣΥΡΙΖΑ) στα Σωματεία υπαλλήλων Δήμου Πατρέων, που προσφάτως ανακάλυψαν ότι υπάρχουν ελαστικές σχέσεις εργασίας και διάφορα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) για τον επιζήμιο ρόλο τους σε βάρος των ίδιων των εργαζομένων.

Οι πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ και ΣΕΑΜ - σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ - «εγκαλούν τη δημοτική αρχή, γιατί θα αποδεχτεί, όπως λένε, τους άνεργους, που θα έρθουν μέσω του ΟΑΕΔ (που τους ζήτησε η προηγούμενη δημοτική αρχή), στις υπηρεσίες του δήμου για 5μηνη δουλειά! Στο αποκορύφωμα της υποκρισίας συμφωνούν με τους 8μηνίτες..., αλλά διαφωνούν με τους 5μηνίτες! Κάνουν πως ξεχνάνε ότι τον αγώνα ενάντια στα 5μηνα και στον κλάδο μας τον σήκωσαν πρώτες οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ. Από τον αγώνα και το αίτημα για σταθερή - μόνιμη δουλειά δεν κάναμε ούτε πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω». Οι ίδιες δυνάμεις ζητάνε ακόμα από τη δημοτική αρχή «αντί να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα για να καλυφθούν οι ανάγκες, να γίνουν προσλήψεις και γι' αυτές να πληρώνει ο λαός της Πάτρας με αύξηση των ανταποδοτικών τελών».

Η ΔΑΣ επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν κάτι διαφορετικό «από τις παρατάξεις που πιστά υπηρέτησαν τόσα χρόνια τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τους δημάρχους που στηρίζονται σε αυτά τα κόμματα. Γι' αυτό καλούμε και πάλι τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση τους. Η εργατική τάξη έχει καθήκον να κάνει στην άκρη αυτές τις ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα, που θέλουν να μας έχουν δεμένους χειροπόδαρα στο άρμα των συμφερόντων των καπιταλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ