Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκβιάζονται να αποχωρήσουν από το σωματείο

Την απόλυση ενός εργαζομένου που δε δέχτηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση και τις απειλές προς τους υπόλοιπους, προκειμένου να υποχωρήσουν στις αξιώσεις της εργοδοσίας της Ανώνυμης Βιομηχανικής Εταιρείας Ανατολή (ΑΒΕΑ), καταγγέλλει το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Χανίων.

Η ΑΒΕΑ είναι επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία των προϊόντων της ελιάς και βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων. Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, «θέλοντας να επιβάλει ατομικές συμβάσεις, ο όμιλος ξεκίνησε τον εκβιασμό προς τους εργαζόμενους με την απόλυση ενός συναδέλφου, ο οποίος ήταν από την αρχή ενάντια στις ατομικές συμβάσεις», που επιφέρουν μείωση κατά 15% στον ήδη μονομερώς μειωμένο κατά 10% μισθό των εργαζομένων.

Σα να μην έφτανε αυτό, οι εργαζόμενοι που δέχτηκαν την ατομική σύμβαση, «απειλούμενοι ξανά με απόλυση αναγκάστηκαν να υπογράψουν άλλο ένα χαρτί με το οποίο αποχωρούν από το σωματείο τους», καταγγέλλει το Συνδικάτο και διεκδικεί να παρθεί πίσω και το τελευταίο από τα κατάπτυστα χαρτιά που αποσπάστηκαν με τρομοκρατία από τους εργαζόμενους της ΑΒΕΑ ώστε να μείνουν χωρίς σωματείο. Καλεί σωματεία, ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα να πάρουν θέση και το λαό των Χανίων να βρίσκεται σε ετοιμότητα, καθώς ο όμιλος ελέγχει άλλες 10 επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ