Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΣΝΙΕ
Σφαγής συνέχεια με νέα ΣΣΕ

Συνέχεια στη σφαγή δικαιωμάτων και μισθών δίνει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε στις 19 Σεπτέμβρη η πλειοψηφική ηγεσία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) με το Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών. Η ΣΣΕ είναι η ίδια που είχαν υπογράψει και το 2102 με ισχύ ως το τέλος του 2014.

«Τον Ιούλιο του 2012 οι ίδιοι είχαν υπογράψει τη ΣΣΕ της σφαγής για το 2012-2013 με τεράστιες μειώσεις στους μισθούς και ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματά μας», σημειώνει η παράταξη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» στην ΟΣΝΙΕ:

«Τότε η διοίκηση της ΟΣΝΙΕ συμφώνησε εν κρυπτώ μαζί με τους εργοδότες:

  • Μείωση των αποδοχών μας πάνω από 15%.
  • Αύξηση του ωραρίου εργασίας στα μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια, από 5.30 σε 8 ώρες την ημέρα (50 επιπλέον ώρες απλήρωτης δουλειάς το μήνα).
  • Κατάργηση των επιδομάτων (νοσοκομειακού, γάμου, τροφοκατοικίας, οθόνης, χειρουργείου κ.ά.).
  • Μείωση των μισθών των νέων που θα προσληφθούν.
  • Κατάργηση των ειδικών αδειών (ΜΕΘ - ΜΤΝ - χειρουργεία)».

Μάλιστα η πλειοψηφία της ΟΣΝΙΕ καμαρώνει ότι η ΣΣΕ «εξασφαλίζει μηδενικές μισθολογικές μειώσεις», «υλοποιώντας έτσι τις δεσμεύσεις μας απέναντί σας»! Αφού τα έδωσαν όλα εδώ και δυο χρόνια στους κλινικάρχες, διέλυσαν μισθολογικά και θεσμικά κεκτημένα δικαιώματα χρόνων, εμπαίζουν τους εργαζόμενους του κλάδου, τους λένε κατάμουτρα ότι αυτές είναι οι απαιτήσεις και οι ανάγκες τους!

«Υπέγραψαν μάλιστα χωρίς να αξιοποιήσουν τη δύναμη του κινήματος, χωρίς να οργανώσουν τον αγώνα των εργαζομένων του κλάδου, χωρίς να πιέσουν πραγματικά τους εργοδότες. Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και το υπόλοιπο ΔΣ της Ομοσπονδίας στην ουσία δεν γνώριζαν την πορεία των διαπραγματεύσεων. Εκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποκρύψουν τις διαδικασίες από τους εργαζόμενους. Είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των εργαζομένων! Αποδεικνύουν ξανά και ξανά ότι υπηρετούν την εργοδοσία και τις επιταγές της κυβέρνησης», τονίζει η ΔΑΣ και καλεί σε συνέχιση του αγώνα για:

  • ΣΣΕ με επαναφορά όλων των μισθολογικών και θεσμικών δικαιωμάτων όπως ορίζονταν από τη ΣΣΕ του 2009, που έγινε διαιτητική απόφαση το 2011. Μισθοί και εργασιακά δικαιώματα στο ύψος της ΣΣΕ του 2009.
  • Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των συναδέλφων.
  • Να βάλουμε φραγμό στις απολύσεις.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.

Καλεί επίσης σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ το Σάββατο, 4 Οκτώβρη, στην Ομόνοια και την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ