Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Διαδηλώνουν την Πέμπτη οι συνταξιούχοι της Αττικής

Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος

Στους δρόμους βγαίνουν ξανά οι συνταξιούχοι της Αττικής την Πέμπτη. Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΤΑΕ ΟΑΕΕ καλούν σε παναττική συγκέντρωση, στις 2 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση των συνταξιούχων απευθύνει και η ΟΓΕ.

Μια μέρα πριν, την 1η Οκτώβρη, οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν, στις 10.30 π.μ., στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους. Επίσης, τα Σωματεία της Κρήτης που υπάγονται στις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν σε παγκρήτια πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στο Ρέθυμνο, στις 2 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Συγκέντρωση των συνταξιούχων θα γίνει και στο Αγρίνιο, την Τετάρτη 22/10, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας.

Κεντρικά αιτήματα των συνταξιούχων είναι: Καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, άμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας για όλους. Επαναφορά του ΕΚΑΣ στους κάτω από 65 χρόνων. Αμεση έκδοση κύριων και επικουρικών συντάξεων. Επαναφορά των προγραμμάτων λουτροθεραπειών και κοινωνικού τουρισμού. Αμεση συνταξιοδότηση στους επαγγελματίες που θεμελιώνουν δικαίωμα. Κάλυψη σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, θεραπεία δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί, φορομπηχτικοί νόμοι. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις. Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ