Πέμπτη 31 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ
Απαιτούν ΓΗΝ ΚΑΙ ΥΔΩΡ οι βιομήχανοι

Συναγωνισμός κυβέρνησης και ΝΔ σε όρκους πίστης στα... οράματα και τις επιδιώξεις των κεφαλαιοκρατών

Η... ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, μ' άλλα λόγια η ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, οφείλει να είναι το νέο όραμα της ελληνικής κοινωνίας. Σ' αυτό το στόχο πρέπει να γονατίσουν και να υποστούν νέες θυσίες οι εργαζόμενοι της χώρας. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να επιταχύνει τη δράση της η κυβέρνηση. Τα παραπάνω αποτελούν την ουσία του μηνύματος που έστειλαν χτες, στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, οι μεγαλοβιομήχανοι, αποκαλύπτοντας με τον πιο ωμό και εκβιαστικό τρόπο τις αξιώσεις που προβάλλουν για την εντός της ΟΝΕ πορεία της χώρας.

Οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου προσδιόρισαν με σαφήνεια πως στο εξής θα αξιώνουν με μεγαλύτερη ένταση την εφαρμογή των «διαρθρωτικών μέτρων». Ταξινομώντας τις απαιτήσεις τους, ξεκαθάρισαν πως είναι σημαντικό ό,τι έχουν κερδίσει, χάρη στην εφαρμοζόμενη πολιτική, αλλά ταυτόχρονα και...«περασμένα ξεχασμένα». Τώρα λοιπόν προβάλλουν απαιτήσεις που στοχεύουν: στην εφαρμογή της πλέον αντιλαϊκής εκδοχής των ρυθμίσεων που αφορούν το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα των εργαζόμενων, την παραπέρα...«ελαστικοποίηση» των εργασιακών σχέσεων, νέα μείωση της φορολογίας των κερδών, καθιέρωση ιδιωτικής παιδείας σε πλήρη εξάρτηση με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, «απόσυρση» του κράτους από όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες κ.ο.κ.

«Ναι, σε όλα», ήταν η απάντηση που δόθηκε από την πλευρά της κυβέρνησης, με τις παρεμβάσεις που έκαναν στη συνέλευση του ΣΕΒ ο Κ. Σημίτης και ο Γ. Παπαντωνίου, ενώ δεν ολιγώρησε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


ΣΕΛ.  22,    43

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ