Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
40ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μεγάλο αντάμωμα λαού και νεολαίας

Μοναδικές στιγμές επιφύλασσε για τους χιλιάδες επισκέπτες του το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που έγινε με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο 18, 19 και 20 Σεπτέμβρη. Το πάρκο «Τρίτση» στο Ιλιον ποτέ δεν υπήρξε τόσο ζωντανό, φωτεινό, τόσο μαζικό. Μετατράπηκε σε μια πραγματική πολιτεία όπου η νεολαία και οι αγωνίες της, η γνήσια πολιτιστική δημιουργία είχαν τον πρώτο λόγο.

Το Φεστιβάλ ετοιμάστηκε και λειτούργησε άψογα και φέτος με την εθελοντική φιλότιμη δουλειά των μελών και φίλων της ΚΝΕ, των παιδιών που αγωνίζονται κάθε μέρα «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων», όπως ήταν και το κεντρικό σύνθημα του 40ού Φεστιβάλ.

Κορύφωση του πολιτικού κομματιού του Φεστιβάλ αποτέλεσαν οι κεντρικές ομιλίες του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη, το περασμένο Σάββατο, με χιλιάδες να επαναλαμβάνουν τα συνθήματα της ανατροπής, της αντεπίθεσης, της μαζικοποίησης της ΚΝΕ, της συμπόρευσης με το ΚΚΕ, της λαϊκής εξουσίας.

Με χιλιάδες λαού και νεολαίας να είναι εκεί, να τραγουδούν στίχους με περιεχόμενο αγωνιστικό, σε πείσμα όσων τους επιφυλάσσουν πολιτιστικά υποπροϊόντα. Πιστό στο χαρακτήρα του, που το κάνει τόσο μοναδικό, το Φεστιβάλ των προηγούμενων ημερών περνά στην 40χρονη Ιστορία του θεσμού σαν ένας σταθμός και μία αφετηρία για ακόμα πιο δυναμική παρουσία στο κίνημα της νεολαίας, η οποία και φέτος το αγκάλιασε πλατιά.



Eurokinissi


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ